fallback

Бургас обяви поръчка за благоустройство на четири зони за отдих

Над 1,5 млн. лв. ще бъдат инвестирани в детски и спортни площадки, парк за ролер спортове и нова паркова мебел

14:23 | 02.07.14 г.

Бургас планира да обособи и благоустрои четири зони за отдих в града, сочи обществена поръчка, публикувана на сайта на общината. Зоните се благоустрояват по „Интегриран проект за обновяване на значими пространства в град Бургас“, който се съфинансира по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г.

Общата прогнозна стойност на поръчката е над 1,584 млн. лв. без ДДС.

Първата зона, предвидена за благоустрояване, е зона „Г“ на комплекс “Меден рудник“. Там се предвижда изграждането на детска площадка, фитнес на открито, зона за пързаляне с ролери, зона за разполагане на пикник маси, пейки и беседки за отдих на открито и многофункционално спортно игрище. Зоната включва обособяването на отделни пространства за спорт и рекреация на различни възрастови групи и с различна тематична функционалност.

В районен парк „Изгрев“ пък се предвижда да бъде изграден т. нар. Скейтър парк (съоръжение за пързаляне). Целта е да се стимулира развитието на ролер спортовете в Бургас - ролери, скейтборд и велосипеден мотокрос. В парка трябва да бъдат поставени и нови пейки, кошчета за отпадъци и други.

Третата зона, която ще бъде благоустроена, е в ж.к. „Славейков“. Там се предвижда реконструкция на спортна площадка и изграждане на обезопасено футболно игрище. Спортната площадка ще бъде оградена с обезопасителна мрежа. Предвижда се реконструкция на алейната мрежа и разнообразяване на елементите на зелената система.

В районен парк „Лазур“ пък ще бъде изградена нова детска площадка и ще има ново парково обзавеждане. Предвижда се цялостна подмяна на парковата мебел: пейки, кошчета за отпадъци, нова беседка и други. Предвижда се и премахване на строителните отпадъци, разположени в озеленените площи. Планира се още основен ремонт и рехабилитация на площадка за игра.

Крайният срок за подаване на оферти или заявления за участие за преустройството на зоните за отдих е до 17 ч. на 18 август. 

Срокът за изпълнение на всички строително-монтажни работи е по предложение на участника - не повече от 150 календарни дни от датата на даване на строителна линия и откриване на строителна площадка.

Обявена е и обществена поръчка за изграждане на интерактивен атракцион „Подземен град“ в Приморски парк - бивши бомбоубежища, става ясно още от сайта на община Бургас. Крайният срок за подаване на документи за тази поръчка е до 17 ч. на 15 август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:46 | 13.09.22 г.
fallback