fallback

Пощите и БДЖ ще продадат три апартамента

НАП ще продаде по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс имущество, отнето в полза на държавата, решиха министрите

18:05 | 29.05.14 г.

„Български пощи” ЕАД и „Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще могат да продадат два апартамента в Хасково и един в София с площ около 65 кв. м всеки. Това решиха министрите на днешното им заседание.

Имотите не са необходими за дейността на дружествата и от тях няма съществена икономическа полза, посочва се в съобщение на пресслужбата на кабинета.

Продажбите ще се извършат чрез търг с тайно наддаване при първоначална цена, не по-ниска от определената от независим оценител.

Междувременно министрите одобриха предложението на Междуведомствения съвет за управление на отнето имущество Националната агенция за приходите да продаде по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс имущество, отнето в полза на държавата с влезли в сила съдебни решения по над 110 случая.

Със същото решение на бюджетни организации и общини бяха предоставени за управление отнети в полза на държавата имоти – 17 на Министерството на земеделието и храните, два на областния управител на Бургас, един на областния управител на Ловеч, два на община Ново село и един на община Горна Оряховица.

Отделно правителството от Държавната агенция „Национална сигурност” правото на управление върху терен с обща площ от 10 дка на бул. „Евроги Георгиев” №82 в София, застроен със седем сгради, и го предостави безвъзмездно за управление на Министерството на отбраната. Имотът не се използва от държавната агенция и в него ще бъде настанен Центърът за изследване, изграждане и развитие на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия

Изграждането на Центъра е декларирано от България на срещата на върха на НАТО в Чикаго като част от проектите от инициативата „Интелигентна отбрана”, поясняват от пресслужбата на кабинета.

С друго решение на Българския институт по метрология, Държавната агенция „Архиви” и Националната агенция за приходите, бяха предоставени за управление части от имот – публична държавна собственост, в Бургас. Административната сграда на ул. „Проф. Яким Якимов” е с отпаднала необходимост за Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Предоставянето на помещения в нея на трите институции ще позволи нормално осъществяване на дейността им.

Правителството прие и решение за промяна от публична в частна държавна собственост на статута на имот, управляван от МВР, но с отпаднала необходимост за ведомството. Той включва двуетажна и едноетажна сгради в силистренското село Калипетрово.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:09 | 22.08.22 г.
fallback