fallback

Спортното министерство иска банкова гаранция, за да финансира ремонти

Общини и спортни организации, които кандидатстват за финансово подпомагане от ведомството, ще учредяват банкова гаранция в размер на 3% от финансирането

12:49 | 13.05.14 г.

Спортните организации и общините, които получават финансово подпомагане от Министерството на младежта и спорта за ремонт и строителство на спортни съоръжения, ще учредяват в полза на ведомството банкова гаранция.

Това предвижда проектът на новата Наредба №2 за подпомагане на строителството и ремонта на спортни обекти и съоръжения, който е публикуван за обществено обсъждане в портала за обществени консултации.

Становища по текстовете може да се изпращат до 22 май.

Размерът на банковата гаранция се определя като 3% от стойността на подпомагането, а валидността ѝ е 6 месеца след изтичане на договора за финансовото подпомагане.

С новата разпоредба се цели да се постигне реално изпълнение на одобрените и финансирани проекти, поясняват от ведомството.

За подпомагане могат да кандидатстват спортните федерации и спортните клубове, общините и държавните спортни училища. Обектите, които могат да се финансират, трябва да са с национално значение или да са държавна или общинска собственост, да се ползват по предназначение и в тях да се провеждат състезания от държавния спортен календар или да се ползват от спортни организации и за подготовка от съставите на националните отбори.

Общините могат да кандидатстват за финансово подпомагане по тази наредба обаче ако са изпълнили задълженията си към спортното министерство по предишни договори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:11 | 13.09.22 г.
fallback