fallback

България отново сред 10-те най-желани от британците дестинации за ваканционен имот

САЩ, Франция и Испания са най-желаните страни за покупка на втори дом от британците, според редовната класация на TheMoveChannel.com

10:54 | 07.03.14 г. 4

България се е придвижила с 5 места напред в класацията на онлайн портала TheMoveChannel.com, която отразява предпочитанията на британците към чужди дестинации за покупка на ваканционни имоти.

Страната ни заема 10-та позиция в подреждането за февруари, като е събрала 1,6 на сто от запитванията за имоти, зададени през портала. През януари страната ни заемаше 15-то място.

През миналата година страната ни, която допреди години редовно попадаше в топ 5 на класацията, изгуби позициите си и обикновено се намираше в долната половина на топ 20, като събираше под процент от запитванията. За първи път от януари 2013 г. България се връща в първите 10 най-желани дестинации за покупка на ваканционно жилище от британците, отбелязват от портала.

Отчита се рекорден ръст на търсенето на имоти в Австралия през февруари. Страната се е придвижила с 25 места нагоре в класацията и също влиза в топ 10 – на 8-ма позиция, с близо 2% от запитванията.

САЩ запазват лидерската си позиция в класацията, като през февруари събират 21 на сто от запитванията. Испания обаче отстъпва до трета позиция с 5 на сто от запитванията за сметка на Франция, която се изкачва до второто място с 8 на сто от запитванията за имоти, отправени чрез портала.

Първата десетка на най-желаните дестинации за покупка на ваканционен имот от британци се допълва от Португалия, Бразилия, Канада, Турция и Италия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:42 | 12.09.22 г.
fallback