fallback

Гражданското и инженерно строителство продължава да дърпа надолу целия сектор

Спрямо пиковите равнища, отчетени в средата на 2008 г., строителната продукция се е свила наполовина

12:06 | 07.08.13 г.

Гражданското и инженерно строителство продължава да тежи на целия сектор, докато при сградното строителство се забелязва известно стабилизиране на спадовете, сочат данните на Националния статистически институт (НСИ) за строителната продукция през юни.

Общият индекс на строителната продукция се е понижил с 0,1% спрямо нивото му през май, когато беше отчетен спад от над 4 на сто. Годишното понижение на индекса обаче леко е забавило темповете до 8,8%, след като през май беше регистриран спад от 10,8%.

Спрямо пиковите равнища, отчетени в средата на 2008 г., строителната продукция се е свила наполовина, показват изчисления на база на данните на НСИ.

През юни на месечна база продукцията от гражданското/инженерното строителство бележи намаление от 0,8%, докато при сградното строителство се увеличава с 0,5%, отбелязват от националната статистика.

На годишна база е отчетено намаление на строителната продукция и при гражданското/инженерно, и при сградното строителство от съответно 11,9 и 6,3%, сочат още данните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:33 | 08.09.22 г.
fallback