fallback

Още един луксозен затворен комплекс изниква в полите на Витоша

Проектът е първият, чиято реализация започва след кризата, като собствениците ще проектират жилищата по свой вкус според обща концепция и правила

16:05 | 05.06.13 г. 2

Започва реализацията на нов и уникален луксозен комплекс в полите на Витоша. Това е и първият подобен проект, който стартира в София след кризата, съобщи изпълнителният директор на Unique Estates Весела Илиева.

Върху терен с обща площ 30 дка в Бистрица се предвижда да бъдат изградени от 6 до максимум 9 къщи, като бъдещите собственици ще проектират имотите по свой вкус, но съобразно определени параметри, уточни Илиева, като допълни, че досега в столицата са изградени 2 подобни комплекса.

Предвижда се индивидуалният облик на сградите и озеленяването да са уникални, съгласно вкусовете и желанието на собствениците, като няма да се строят еднакви, типови къщи. Изготвен е обаче план за застрояване, според който е определено разположението на къщите, максималната им височина и общата концепция на комплекса. Собствениците освен това ще се съобразяват с вътрешен правилник, за да се гарантира спокойствието на техните съседи, обясни Тодор Кавръков от К&К Инженерингс.

Градоустройствената концепция предвижда всяка къща да бъде разположена върху достатъчно голям парцел – поне 2-3 дка, за да се постигне пълна самостоятелност на отделните жилища.

Инвеститорът в комплекса веднага започва да изгражда инфраструктурата и се очаква да я завърши след около 6 месеца. Клиентите, които изберат да купят терен, върху който да се построи бъдещият им дом, ще получат готов за строителство парцел.

Самите купувачи обаче ще бъдат подбирани съобразно това дали са съгласни да спазват правилник за реда в комплекса, подготвен от инвеститора.

В този правилник са включени и условия за евентуална бъдеща продажба на имотите – ако собствениците решат да продават в един бъдещ момент, те няма да могат да го направят сами, а с помощта на ексклузивния посредник Unique Estates. Ако собствениците пък отдадат имота под наем, наемателите ще трябва да се съобразяват с установените правила, поясни Весела Илиева.

Обявяването на такъв проект разкрива потенциала на "нишовите" проекти в строителството, които са правилно таргетирани към съответната група клиенти и разполагат с нужната инфраструктура. Какъв трябва да бъде подходът на инвеститорите и дали локацията е най-важният фактор за успеха на техните проекти, разговаряме с Тодор Кавръков от K&K Електроникс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:49 | 14.09.22 г.
fallback