fallback

Mercedes представи наследника на GLK

Германската компания представи официално новия кросовър GLC

16:27 | 18.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Mercedes представи официално новия си кросовър GLC, който представлява наследник на продавания в момента GLK. Новият автомобилът ще бъде представен пред публика тази есен, като продажбите му ще стартират непосредствено след това.

Сравнен с GLK новият GLC демонстрира със 118 мм по-голямо разстояние между осите, по-широки задни врати, както и с 50 мм по-голяма широчина. Промените са предоставили допълнително място за возещите се отзад, както и по-голям багажен обем. При второто поколение на кросовъра той е 580 литра и може да бъде увеличен до цели 1600 литра при сгъването на задните седалки.

Освен това масата на модела е редуцирана с 80 кг, като това е било възможно благодарение на използването на комбинация от материали, включително алуминий, високоякостна и ултрависокоякостна стомана.

Съществена промяна е направена и по отношение на дизайна. Сега екстериорът демонстрира по-обли форми, изпълнени в стила на най-новия дизайн на германската марка. Интериорът до голяма степен напомня този на последното поколение C-Class, като залага на модерни форми и материали от високо качество.

Гамата от предлагани мотори е представена от бензинови и дизелови предложения, покриващи нормите на Евро 6. Наличен е и хибриден модел, чиито батерии могат да се зареждат в електрическата мрежа.

Въпросният хибриден модел носи името GLC 350 e 4MATIC plug-in hybrid, като комбинира бензинов мотор с 211 к.с. и електродвигател, развиващ 116 к.с. Системата позволява спринт от място до 100 км/час за 5,9 секунди, като максималната скорост достига 235 км/час. Само на електричество могат да бъдат изминати около 35 км.

Дизеловите модификации са GLC 220 d 4MATIC (170 к.с. и 400 Нм) и GLC 250 d 4MATIC (204 к.с. и 500 Нм). Бензиновият модел засега е един - GLC 250 4MATIC, развиващ 211 к.с. и 350 Нм.

Очаква се появата и на по-мощни версии, включително GLC 450 AMG Sport и GLC 63 AMG.

Европейските модели с конвенционален мотор се оборудват със система за задвижване на четирите колела 4MATIC, както и с новата автоматична трансмисия с 9 степени 9G-TRONIC. Хибридният модел използва версията на кутията със 7 предавки 7G-TRONIC PLUS. Сред опциите присъства уникалното за сегмента въздушно окачване AIR BODY CONTROL.

Всички подробности за Mercedes GLC ще бъдат разкрити на автосалона във Франкфурт през септември.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:34 | 14.09.22 г.
fallback