fallback

Jaguar ще представи още два кросовъра

Големият J-Pace ще ползва платформата на Range Rover, а Е-Pace – тази на Discovery Sport

13:54 | 10.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Наскоро компанията Jaguar разкри намеренията си да пусне на пазара първия кросовър в историята си – F-Pace. Въпреки че неговият дебют все още е далеч, британците обявяват амбиции да разширят гамата си в сегмента на всъдеходите, съобщава Car.

Според информацията на изданието по-големият от двата кросовъра ще се казва J-Pace, като ще бъде изграден на алуминиевата платформа D7 на Range Rover. Моделът вече се разработва, като целта на авторите на проекта е новият автомобил да се различава значително от Range Rover, за да не може двата модела да се конкурират на пазара.

Бъдещият Jaguar J-Pace ще се предлага и в спортна модификация, но като цяло идеята на британците е той да се пребори за клиенти с германските модели в сегмента на луксозните кросовъри. Всъдеходът ще се появи през 2019 г., като по това време трябва да излязат и бъдещите Audi Q8 и BMW X7.

По-малкият модел на Jaguar ще се казва E-Pace, като първоначално е било предвидено да бъде използвана новата платформа на компанията - iQ[Al]. Тя е в основата на седана XE и на бъдещия F-Pace. Това обаче може да доведе до конкуренция между двата кросовъра и затова в компанията ще заложат на преработеното шаси EUCD. В оригиналния си вариант то е в основата на Land Rover Discovery Sport.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:02 | 14.09.22 г.
fallback