fallback

Hyundai представи нов луксозен седан

Aslan дебютира в Южна Корея, като трябва да противодейства на германските автомобили

19:11 | 06.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Hyundai Motor Co представи на пазара на Южна Корея нов луксозен седан от компактния клас. Моделът носи името Aslan и към момента няма яснота дали ще се предлага и на външните за марката пазари.

Новият Hyundai Aslan, който бе представен по-рано тази година в Пусан чрез концепцията AG, ще се настани между моделите Gradeur и Genesis в моделната гама на производителя.

С този модел Hyundai ще опита да въздейства на увеличаващата се популярност на германските автомобили на родния си пазар. След подписването на споразумението за свободна търговия между ЕС и Южна Корея през 2011 г. вносните коли завладяха сериозен пазарен дял на автомобилния пазар на страната, който към 2016 г. се окачва да достигне до 20%.

"Има голяма празнина в моделната ни гама. Нямаме представител, който да запълни нишата между Grandeur и Genesis, което позволи на конкурентите ни да увеличат продажбите си. Именно затова пускаме новия Aslan ", коментират от корейската компания.

Формите на Aslan са създадени според новия дизайнерски език на компанията Fluidic Sculpture 2.0. Екстериорът доминира с масивна хромирана решетка на радиатора, LED светлини, задна броня с вграден дифузьор и двойна изпускателна система.

Интериорът е заимстван от този на Genesis и е изработен от луксозни материали като кожа, дърво и алуминий. Инженерите на Hyundai са използвали двойни стъкла, за да редуцират максимално нивата на шум в купето, а сред електронните помощници на борда присъстват адаптивен круиз-контрол, система за предупреждение за сблъсък, системата за предупреждение при напускане на лентата за движение и система за предупреждение при наличие на обект в сляпата зона на страничните огледала.

В стандартното оборудване влизат още 18-инчови алуминиеви джанти, 9 въздушни възглавници, адаптивно окачване, ABS с EBD, ESP, система за контрол на налягането в гумите, климатроник и други.

Задвижването е поверено на два бензинови двигателя V6. По-малкият е 3.0-литров и предлага 270 к.с. и 310 Нм. По-големият е 3,3-литров и генерира 294 к.с. и 346 Нм. И двата агрегата се комбинират с 6-степенна автоматична трансмисия, като задвижват предните колела.

Hyundai Aslan ще бъде наличен при дилърите на марката в Южна Корея още преди края на този месец. Цените стартират от 37 000 долара. Производителят планира да реализира около 22 000 бройки през първата пълна година на продажби.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:41 | 14.09.22 г.
fallback