fallback

Mercedes вкара стила на Apple в новия седан C-Class

Германският производител ще предложи редица високотехнологичните екстри, като дисплей за прожекция на скоростта и инструкции за навигация

11:59 | 14.01.14 г.
Автор - снимка
Редактор

Mercedes-Benz ще добави тъчпад технология на iPhone, както и дисплей, подобен на iPad, в седаните C-класа в опит да изпревари BMW по продажби, съобщи Bloomberg.

Mercedes предлага най-продавания си модел с модерни екстри, подобни на тези в смартфоните и технологии от S-Class, включително камера, работеща на 360 градуса и шест сензора за подсилване на системата за сигурност. Германският производител показа първата актуализация на модела от седем години на Международното автомобилно изложение в Детройт.

Подсилвайки C-Class, струваща 33 560 евро, със свръхмодерни технологии, Mercedes цели да измести конкурентните модели на BMW и Audi AG в опит до края на десетилетието да скочи на първо от трето място в класацията на най-продаваните луксозни автомобили в света.

Новата C-Class, която ще бъде пусната в продажба в Европа през март, а в САЩ и Китай през септември, ще помогне на поделението на Daimler AG да измести Audi от второто място догодина, прогнозират от IHS Automotive.

"Потребителите на луксозни автомобили стават все по-млади, особено на азиатски пазари", коментира Сарвант Сингх от консултантската компания Frost & Sullivan в Лондон. "Те търсят повече технологии. Новата C-класа е много по-вълнуваща".

Малкият седан CLA, струващ 28 980 евро, който бе представен миналата година, замени C-класата в ролята на водещия базов Mercedes, като се съсредоточи върху агресивния външен вид и стил в опит да привлече купувачи от другите марки. За да отличи C-класата от по-евтините си модели, Mercedes произведе колата в общи линии като смалена версия на S-Class.

Малкият седан, на който се падат около 25% от продажбите на Mercedes, е най-евтиният модел на компанията, в който запазената ѝ марка е в традиционната позиция - изправена върху капака, а не вградена в решетката, както е в CLA и други компактни версии. Тази екстра може да бъде добавена срещу 1250 евро, докато моделът с вграденото лого е стандартен.

Сред високотехнологичните екстри са дисплей, който прожектира скоростта и инструкции за навигация върху челното стъкло, за да не се разсейва шофьорът, както и въздушнo окачване, коeто позволява на водача да сменя режима на каране.

Тъчпадът позволява на клиентите да сменят функциите или да зумват карти или други изображения върху централния дисплей, който прилича на малък таблет. Тъчпадът, който може да бъде използван и за въвеждане на букви или цифри, вибрира, за да предостави на шофьора обратна информация, че инструкциите са получени. Така той остава съсредоточен върху пътя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:02 | 12.09.22 г.
fallback