fallback

Новият Nissan X-Trail демонстрира премиум амбиции

Световната премиера на модела се състоя във Франкфурт

12:25 | 11.09.13 г.
Автор - снимка
Създател

Напълно новият Nissan X-Trail е една от звездите на автосалона във Франкфурт, където се състоя световната му премиера. Моделът е получил съвършено нови интериор и екстериор, както и по-богато оборудване, които му позволяват да привлича и клиентите на кросовъри от по-горен клас. Първото, което се набива на очи при новия X-Trail, е изцяло новият дизайн. За разлика от този при предишното поколение, той демонстрира плавни и динамични линии, по-мускулести и атрактивни форми. Тук не говорим за нови фарове и брони, а за напълно различен модел. Същото е и в салона, където са използвани материали с високо качество, а акцентът е върху ергономията и комфорта. Като стана дума за удобство, то е подсигурено и от няколко технически решения. Такива са задните врати, които се отварят на 80%, и увеличеното междуосие, което предоставя допълнително място на задните седалки.

Опционалният трети ред седалки пък може да бъде прибран в пода, като по този начин се осигурява допълнително пространство в багажника. Със същата цел вторият ред може да се плъзга напред и назад. Освен това подът на багажника е двоен и може да бъде разделен на горно и долно товарно отделение само с едно движение на ръката. Що се отнася до оборудването, по-достъпните версии разполагат с тапицерия от плат, но при по-високите е налична кожена тапицерия с контрастиращи шевове, хромирани елементи, LED светлини на всички фарове, последното поколение навигационна и инфотейнмънт система NissanConnect, система за разпознаване на пътни знаци и много други. Нова е и системата за задвижване на четирите колела - последно поколение ALL MODE 4x4i. Това е електронно контролирана 4х4 система, която се командва чрез позициониран на централната конзола бутон. Както до сега, водачът може да избира между три режима - 2WD, Auto и Lock. В Auto режима „по подразбиране“ системата постоянно следи дроселовата клапа, оборотите на двигателя, въртящия момент и очакваното превъртане на колелата, за да разпредели въртящия момент между предната и задната ос при нужда при скорост до 80 км/ч.

Над тази скорост системата реагира на превъртането на колелата чрез прехвърляне на въртящ момент към задната ос, за да възстанови сцеплението при нужда. При сложни условия и ниски скорости режимът Lock осигурява постоянно задвижване на четирите колела.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:37 | 13.09.22 г.
fallback