fallback

Шефът на Stellantis: Слуховете за сливане с Renault са чиста спекулация

Мнението на Карлос Таварес беше потвърдени и от изпълнителния директор на Renault Лука де Мео

21:30 | 03.10.24 г.
Автор - снимка
Създател

Слухове за сливане между Stellantis и Renault са „чиста спекулация“, обяви главният изпълнителен директор на италиано-френската автомобилна група Карлос Таварес по време на посещение на един от обектите на компанията в Източна Франция.

От своя страна изпълнителният директор на Renault Лука де Мео отказа да коментира темата, като я определи като „слух“, съобщава Ройтерс.

Италианският вестник Il Sole 24 Ore съобщи по-рано тази седмица, че разговорите за обвързване напредват, като икономиите от мащаба се разглеждат като възможно решение за управление на интензивната конкуренция, пред която са изправени традиционните производители на автомобили.

В понеделник Stellantis понижи прогнозата си за печалбата за 2024 г. и предупреди, че ще изгори повече пари от очакваното, докато се опитва да съживи бизнеса си в САЩ.

Акциите на втория по големина на пазарния дял автомобилен концерн в Европа се сринаха с повече от 55% от март насам, най-лошото представяне на представител на европейския автомобилен сектор, което изтри 47 млрд. евро от пазарната капитализация на Stellantis.

Спекулации за обвързване на Stellantis и Renault се появиха в началото на тази година, като италианските медии съобщиха, че френското правителство - което е най-големият акционер в Renault и има дял в Stellantis - проучва планове за сливане между двете групи.

Таварес и Де Мео присъстват на откриването на автомобилното изложение в Париж на 14 октомври. Попитан какво ще обсъди с Таварес на събитието, Де Мео отговори: „Ще го поздравя, както винаги“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:29 | 03.10.24 г.
fallback
Още от Новини виж още