fallback

Ford ще предлага безплатни домашни зарядни станции за купувачите на електромобили

Офертата ще важи за закупилите моделите Ford Mustang Mach-E, F-150 Lightning или E-Transit Cargo1 октомври до края на годината

19:57 | 30.09.24 г. 5

Американският автомобилен концерн Ford Motor Co. се опитва да ухажва купувачите, които се колебаят дали да заложат на електрическите превозни средства, като предлага безплатни домашни зарядни устройства и инсталация като специален стимул, който ще важи до края на годината, съобщава Ройтерс.

Тъй като автомобилните производители се сблъскват с охлаждащото се търсене на електромобили, те се съсредоточават върху подобряването на достъпа до зарядни устройства, като същевременно работят по потушаването на опасенията относно пробега и живота на батерията.

„Няма по-голяма пречка от зареждането“, посочва изпълнителният директор на Ford Джим Фарли в интервю за Ройтерс.

Безплатното зарядно устройство и инсталирането му се отнася до клиенти, които купуват или вземат на лизинг моделите Ford Mustang Mach-E, F-150 Lightning или E-Transit Cargo от 1 октомври до края на годината, информира Ford.

Фарли разкрива, че е искал да се справи с тези предизвикателства, след като се впуска в две пътувания с електромобил из Европа и западната част на САЩ, което го подтиква да се съсредоточи върху място, на което шофьорите могат да разчитат за надеждно зареждане: техните домове.

„Прекарваме цялото това време като индустрия, говорейки за зареждане по пътищата, и въпреки това пренебрегнахме най-основното решение за зареждане за Америка“, изтъква Фарли.

Той отказа да разкрие колко ще струва програмата за Ford.

Марин Джая, главен оперативен директор на звеното на Ford за електромобили, казва, че компанията ще го отрази в своите следващи финансови отчети.

Ford вече прави опити да намали разходите за своите модели, захранвани с батерии, и е изправен пред загуба от 5 млрд. долара относно подразделението за електромобили за тази година.

Производителят отмени пазарния дебют на триредовия електрически SUV, планиран за август, за да намали разходите, въпреки че този ход може да струва на Ford около 1,9 млрд. долара в краткосрочен план.

Ford продаде около 44 хил. електрически превозни средства през първата половина на 2024 г., което е със 72% повече от обемите, отчетени година по-рано, което го прави вторият по големина на пазарния дял играч в САЩ. Лидерът Tesla засенчва значително Ford, продавайки около 831 хил. електрически модела за същия период на американския пазар.

През май 2023 г. Ford стана първият голям автомобилен производител, който започна да си партнира с Tesla относно достъпа на електрическите модели до националната зарядна мрежа на ръководената от Илон Мъск компания.

Клиенти, които закупят електромобил на Ford през четвъртото тримесечие и вече имат домашно зарядно устройство или живеят в апартамент, ще имат право да получат отстъпка в размер на 2000 долара от дилърите, изтъква още Ford.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:57 | 30.09.24 г.
fallback
Още от Новини виж още