fallback

Nio се противопоставя на забавянето при търсенето на електромобили

Приходите скочиха до 17,5 млрд. юана, след като базираната в Шанхай компания достави повече от 57 000 автомобила през второто тримесечие

14:30 | 06.09.24 г.
Автор - снимка
Създател

Приходите на Nio Inc. са нараснали почти двойно през второто тримесечие, след като китайският производител на автомобили отбеляза силни продажби на своите електрически превозни средства, съобщава Bloomberg.

Приходите от продажби на концерна скочиха до 17,5 млрд. юана (2,5 млрд. долара), малко повече от очакванията на анализаторите, след като базираната в Шанхай компания достави повече от 57 000 автомобила през второто тримесечие.

Компанията обаче отчете загуба от 4,5 млрд. юана, като резултатът е по-оптимистичен от пазарните прогнози.

Брутният марж на Nio се подобри до 9,7% от 1% година по-рано. Компанията е уверена в по-нататъшното подобряване на маржовете чрез ефективни разходи за научноизследователска и развойна дейност и разширяване на зарядната инфраструктура, посочва главният финансов директор Стенли Ку.

Nio има за цел да достави между 61 000 и 63 000 автомобила през текущото тримесечие.

В допълнение към производствения си капацитет, Nio инвестира в своята технология за смяна на батерии и зарядна инфраструктура в опит да облекчи безпокойството сред клиентите относно размера на пробега.

Увлечена в интензивна ценова война в Китай, докато производителите пускат нови продукти на по-ниски цени, Nio залага, че зарядната ѝ мрежа ще помогне за увеличаване на продажбите както на основната му марка, така и на линията Onvo, фокусирана върху масовия пазар.

Компанията се надява да продава по 40 000 автомобила на месец от едноименната си марка с марж от 25%, изтъква главният изпълнителен директор Уилям Ли пред анализатори. Onvo ще започне доставки по-късно този месец, като се очаква тя да достави 20 000 превозни средства през четвъртото тримесечие, при марж от около 15% в дългосрочен план.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:05 | 06.09.24 г.
fallback
Още от Новини виж още