fallback

Tesla планира да пусне Full Self Driving продукта си в Европа следващата година

Компанията иска да го предложи и в Китай

20:45 | 05.09.24 г.
Автор - снимка
Създател

Tesla обяви, че ще пусне своя продукт за подпомагане на водача Full Self Driving в Европа и Китай в началото на следващата година, пише CNBC.

В публикация в социалната мрежа X компанията за електромобили на Илон Мъск заяви, че услугата – която идва като платена добавка за клиенти на Telsa – е планирана за пускане в двата региона през първото тримесечие на 2025 г., като „очаква регулаторно одобрение“.

Telsa все още не е получила разрешение от регулаторите за пускане на своя продукт FSD в Европа и Китай, но през юли Мъск каза, че очаква да го получи до края на 2024 г.

Т.нар. Full Self Driving, или FSD, е ключова част от стратегията на Мъск да направи Tesla по-ориентирана към изкуствения интелект (AI) компания и да навлезе по-активно в технологията за автономно шофиране.

Въпреки името на продукта FSD всъщност не е в състояние да направи превозните средства напълно автономни. Шофьорите все още са задължени да седят зад волана и да не откъсват очите си от пътя, както и да поемат управлението, когато е необходимо.

FSD надгражда асистента Autopilot, който помага на водача. Autopilot вече се предлага в Китай и Европа. Tesla също така от години предлага ограничена версия на своята FSD технология в азиатската страна.

От 2016 г. Мъск обещава на инвеститорите, че Tesla ще предложи технология, способна да накара автомобилите да се движат изцяло сами. Досега компанията не е успяла да изпълни този ангажимент поради технически и регулаторни ограничения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:22 | 05.09.24 г.
fallback
Още от Новини виж още