fallback

Tesla ще представи дългоочакваното си роботакси във филмовото студио на Warner Bros. Discovery

Събитието се очаква да се състои на 10 октомври

16:32 | 31.08.24 г.
Автор - снимка
Създател

Tesla иска да представи своето дългоочаквано роботакси на събитие във филмото студио на Warner Bros. Discovery в района на Лос Анджелис, твърдят източници на Bloomberg, запознати с въпроса.

Компанията за електромобили се прицелва към показването на специално създаденото роботакси на 10 октомври в съоръжението в Бърбанк, Калифорния, допълват източниците, пожелали да останат анонимни. Мястото е домакин на известни продукции – от филмите за Батман до телевизионния сериал „Приятели“.

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск не е отговорил на запитването за коментар. Говорител на Warner Bros. не е отговорил веднага на отправените му въпроси.

Мъск приоритизира автономността и изкуствения интелект, отдалечавайки се от основния бизнес на Tesla с продажба на електромобили на потребителите. Базираната в Остин компания също така разработва собствено приложение за организиране на превози, включващо както специално създадените роботаксита, така и потребителски автомобили, които не изискват човек шофьор. Главният изпълнителен директор може да разкрие повече подробности за технологията по време на събитието.

Tesla премести централата си в Остин през декември 2021 г., но нейното студио за дизайн остава в Хоторн, Калифорния. През 2016 г. Мъск използва пространство на холивудско студио, когато показа соларните покривни решения на Tesla на снимачната площадка на „Отчаяни съпруги“.

Tesla отложи събитието за роботакситата, първоначално планирано за 8 август, поради желанието на Мъск за промяна в дизайна, съобщи Bloomberg през юли. Компанията също така се нуждаеше от повече време, за да създаде прототипи, които да покаже, допълват източниците, запознати с въпроса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:25 | 31.08.24 г.
fallback
Още от Новини виж още