fallback

Пожар в производствен комплекс на Rivian е нанесъл щети на множество електромобили

Не се съобщава за пострадали, като все още не е изяснена и причината за пожара, разкрива говорител на компаняита

12:15 | 26.08.24 г.

Пожар е избухнал на паркинг в производствения комплекс на Rivian Automotive в Нормал, щата Илинойс, през уикенда, като пламъците са повредили множество електромобили, произведени от американската компания, съобщава Ройтерс.

Не се съобщава за пострадали, като все още не е изяснена и причината за пожара, разкрива говорител на Rivian.

Пожарът се е разразил на паркинг от северната страна на фабриката, разположена на 209 км южно от Чикаго, като монтажният завод там не е засегнат, изтъкват от противопожарна служба.

Rivian не посочва точния брой на засегнатите превозни средства.

Компанията, известна със своите модели R1S SUV и R1T, разширява завода в Илинойс, за да произвежда по-малкия R2 SUV, който се очаква да се появи на пазара през 2026 г.

Тази година компанията затвори завода за три седмици за основно преоборудване, което има за цел да опрости производството и да намали разходите.

Rivian произвежда всички свои превозни средства в този комплекс, като се подготвя да построи втори завод в Джорджия.

Миналата седмица компанията временно спря производството на своите микробуси, използвани от Amazon.com, поради недостиг на части. Rivian очаква да възстанови цялото пропуснато производство през следващите седмици.

По-рано тази година Rivian си осигури животоспасяваща парична инжекция чрез ново партньорство с германската група Volkswagen. Компаниите обявиха планове за съвместно предприятие, подкрепени от първоначална инвестиция от 1 млрд. от VW в Rivian, към които ще бъдат прибавени още 4 млрд. долара с течение на времето. В замяна германците ще получат достъп до технологията на стартъпа за внедряването ѝ в техните електромобили и партньор за разработване на „следващо поколение“ превозни средства и софтуер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:11 | 26.08.24 г.
fallback
Още от Новини виж още