fallback

Силните продажби помагат на Harley-Davidson да надмине пазарните очаквания

Приходите на компанията за второто тримесечие достигат 1,62 млрд. долара, засенчвайки оценките на анализатори за 1,58 млрд. долара

16:22 | 25.07.24 г.

Приходите на Harley-Davidson Inc. за второто тримесечие засенчват прогнозите на анализаторите на фона на по-високи нива на доставки на по-скъпи мотоциклети в Северна Америка. Производителят също така обяви обратно изкупуване на акции за 1 млрд. долара, съобщава Bloomberg.

Базираната в Милуоки компания предложи сделки за изчистване на натрупаните запаси, като същевременно се фокусира върху по-скъпи, по-печеливши модели туристически мотоциклети.

Продажбите на мотоциклети на дребно спадат с 1% в Северна Америка, основният пазар на Harley, докато доставките на туристически и специални мотоциклети се увеличават. Продажбите на дребно в световен мащаб се свиват с 3%, повлечени надолу от 16-процентния спад в Азиатско-Тихоокеанския регион - предимно в Китай.

Приходите за тримесечния период достигат 1,62 млрд. долара, което е над очакванията на анализаторите за 1,58 млрд. долара. Печалбата на акция достига 1,63 долара в сравнение с пазарните прогнози за 1,4 долара на  акция.

Звеното за електрически мотоциклети LiveWire отчете загуба за второто тримесечие от 28,2 млн. долара при продадени 158 двуколесни превозни средства с батерии.

За цялата година Harley коригира в низходяща посока насоките си. Сега компанията очаква приходите от основния ѝ бизнес с мотоциклети и свързани продукти да се свият с 5% до 9% през 2024 г. при марж на оперативната печалба от 10,6% до 11,6%. По-рано тя очакваше непроменени приходи или спад до 9% при марж от 12,6% до 13,6 на сто.

Производителят посочи, че новият му план за обратно изкупуване на обикновени акции ще продължи до 2026 г.

По-рано този месец Harley успя да си осигури финансова награда от Белия дом в размер на 89 млн. долара, като ще използва средствата, за да разшири своя завод в Йорк, щата Пенсилвания, където ще произвежда електрически мотоциклети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:20 | 25.07.24 г.
fallback
Още от Новини виж още