fallback

BYD представи плановете си за Турция - 150 хил. електромобила на година и 5 хил. служители

На церемонията в Истанбул присъства президентът Реджеп Тайип Ердоган

21:16 | 08.07.24 г.
Автор - снимка
Създател

Китайският производител на електрически автомобили BYD и министерството на промишлеността и технологиите на Турция днес подписаха споразумение за инвестиции в размер на 1 млрд. долара на компанията в страната, предаде телевизия CNN-Turk. 

На церемонията в Истанбул присъства президентът Реджеп Тайип Ердоган. 

Министърът на промишлеността и технологиите на Турция Мехмет Фатих Каджър и председателят на BYD Уанг Чуанфу подписаха споразумението в офиса на турския държавен глава в двореца Долмабахче. 

В рамките на споразумението се очаква BYD да изгради в Турция завод за производство на електрически и хибридни автомобили. Планира се годишно да може да се произвеждат 150 хил. автомобила. 

Предвижда се в предприятието, което ще започне да произвежда автомобили в края на 2026 г., да бъдат пряко заети 5 хил. души.

Благодарение на уникалните предимства на Турция, като процъфтяващата технологична система, логистика, изключителното местоположение и квалифицирана работна сила, инвестицията на BYD в това ново производствено съоръжение ще подобри още повече местните производствени възможности, се казва в изявление на BYD относно избора на Турция.

Компанията в момента произвежда над 3 млн. автомобила годишно, с което е световен лидер в продажбите на електромобили.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:14 | 08.07.24 г.
fallback
Още от Новини виж още