fallback

Tesla актуализира своята автомобилна навигационна система в Китай

Компанията въвежда нови функции като показване на маркировки на лентите на своите карти

13:13 | 08.06.24 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Tesla пусна софтуерна актуализация за своята автомобилна навигационна система в Китай, въвеждайки нови функции като показване на маркировки на лентите на своите карти, които съответстват на действителните ленти на пътя, съобщава Ройтерс.

Компанията обяви новината в своя официален акаунт в WeChat заедно със серия от нови функции, добавени в най-новото безжично надграждане, за които се твърди, че ще намалят зависимостта на потребителите от смартфон приложения по време на шофиране.

Tesla не уточни доставчика на услугата за картографиране на платната, докато Shanghai Securities News съобщи, че Baidu е въпросният доставчик.

Baidu за първи път обяви пускането на своите V20 Baidu карти през април, като посочи Tesla и Huawei сред клиентите. Компанията е доставчик на навигационни карти на Tesla от 2020 г.

Baidu Maps V20 въвежда навигация на ниво лента, която според компанията може да предостави на шофьорите подробна пътна информация и препоръки за лентата, за да подобри безопасността и изживяването на водачите.

Китайски потребители се оплакват от навигационната карта на Tesla в социалните платформи, като казват, че не е толкова подробна, колкото картите, налични на смартфоните.

Tesla, която използва само камери като сензори за технологията за автономно шофиране, в момента е в процес на въвеждане на своята софтуерна система „Пълно автономно управление“ (FSD) в Китай.

За разлика от картите с висока разделителна способност, които събират по-подробна, чувствителна географска информация, за да служат като допълнителен сензор за автономните коли, навигационните карти са широко използвани в Китай за предоставяне на информация за трафика на шофьорите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:40 | 08.06.24 г.
fallback
Още от Новини виж още