fallback

Разпределителни кутии на Острова се превръщат в точки за зареждане на електромобили

BT започва с пилотния си проект от Шотландия

12:12 | 08.01.24 г.

Най-голямата телекомуникационна компания във Великобритания – BT, обяви, че ще превърне първите от уличните си разпределителни кутии, традиционно използвани за окабеляване на домовете, в точки за зареждане на електрически автомобили в пилотен проект, който може да доведе до мрежа от 60 хил. нови точки, съобщава Ройтерс.

Първото устройство ще бъде инсталирано в разпределителна кутия в Източен Лотиан, Шотландия, заяви ВТ в понеделник, добавяйки, че ще проведе допълнителни тестове из Великобритания през следващите месеци.

ВТ заяви, че според нейни проучвания недостиг на точки за зареждане по британските пътища спира някои хора да купуват електрически автомобили. 38% от шофьорите казват, че вече биха имали електромобил, ако точките за зареждане бяха по-малък проблем.

Към края на декември във Великобритания е имало 53 906 точки за зареждане, показват данни на Zapmap, цитирани от ВТ. Правителството иска да увеличи бройката до 300 хиляди до 2030 г.

Том Гай, управляващ директор на стартъп подразделението на BT Etc, казва: „Нашето ново решение за зареждане е огромна стъпка във въвеждането на точки за зареждане на електрически автомобили по бордюрите и изследва как можем да решим ключови бариери, пред които се изправят потребителите в момента“.

„Работим в тясно сътрудничество с местните общини в Шотландия и в още по-тясно в Обединеното кралство, на критичен етап сме от нашето пътуване в преодоляването на наистина реален проблем за потребителите, който стои в основата на нашата по-широка цел да се свържем завинаги“.

BT заяви, че ще модернизира разпределителните кутии, за да добави точка за зареждане заедно към съществуващата широколентова услуга, без да е необходимо да създава нова връзка за захранване.

Зареждането на електрически автомобили може да се използва в кутии, използвани за настоящи медни широколентови услуги, или в такива, които трябва да бъдат пенсионирани, в зависимост от наличното пространство и мощност, добавя компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:13 | 08.01.24 г.
fallback
Още от Новини виж още