fallback

Производителят на батерии SK On ще привлече 944 млн. долара от инвеститори

Компанията иска да увеличи повече от два пъти глобалния си производствен капацитет до средата на десетилетието

15:43 | 24.05.23 г.

Подразделението за батерии на SK Innovation Co. ще привлече до 944 млн. долара от финансови инвеститори в опит да увеличи повече от два пъти глобалния си производствен капацитет до средата на десетилетието, съобщава Bloomberg.

SK On си е подсигурила до 800 млн. долара от консорциум, ръководен от MBK Partners, и още 144 млн. долара от саудитската SNB Capital, се казва в изявление на SK Innovation в сряда. Южнокорейската компания търси дългосрочни финансови инвеститори, за да осигури непрекъснат растеж на своя бизнес с батерии, се казва още в съобщението.

Производителят на батерии за електрически превозни средства, който има заводи в САЩ, Южна Корея, Китай и Унгария, има за цел да увеличи производствения си капацитет в световен мащаб до поне 220 гигаватчаса до 2025 г. от 88 гигаватчаса в края на миналата година, допълва компанията.

Отделно SK On също ще вземе заем за 2 трлн. вона (1,5 млрд. долара) от своите клиенти Hyundai Motor Co. и Kia Corp., се казва в съобщението. Това се случва, след като Hyundai и SK On обявиха план през април да похарчат съвместно до 5 млрд. долара за завод за батерии за електромобили в щата Джорджия в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:43 | 24.05.23 г.
fallback
Още от Новини виж още