fallback

Toyota не прави електромобили от грижа за... екологията

Производството на изцяло електрически автомобили носи по-малко ползи за околната среда и човека, отколкото производството на хибриди, твърди концернът

15:47 | 15.03.19 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Защо японският автомобилен производител Toyota не иска да следва тенденцията за производство на електрически превозни средства? Отговор на този въпрос даде Джералд Килман, вицепрезидент на европейското подразделение на Toyota, по време на автомобилното изложение в Женева този месец. Според него така компанията се стреми да... произвежда повече „зелени“ коли.

На пръв поглед такъв коментар противоречи на логиката. Но все пак лакво се оказва? Компанията е убедена, че, първо, производството на изцяло електрически автомобили носи по-малко ползи за околната среда и човека, отколкото производството на хибриди.

Според Килман в момента Toyota е в състояние да произвежда батерии само за 28 000 електрически превозни средства годишно. Но същият капацитет е достатъчен за производството на 1,5 милиона хибридни автомобила. Проучване на корпорацията показва, че продажбата на 1,5 милиона хибрида може да намали вредните емисии в атмосферата с една трета повече от продажбата само на 28 000 електрически автомобила. А това означава, че е по-добре да се произвеждат милиони хибриди, отколкото да се инвестират средства и време в производството на електрички.

Освен това, според ръководството на Toyota, днес потребителите са по-склонни да купуват автомобили, които имат възможност да превключват от ток към традиционно гориво. Така шофьорите се чувстват по-уверени, защото не се страхуват да останат някъде по магистралата, без възможност да заредят колата си с електричество.

Какви са останалите аргументи вижте в продължението на материала в Automedia.bg! 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:00 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още