fallback

Volkswagen подготвя нова хибридна система за Golf

Очаква се технологията MHEV Plus да се появи при следващото поколение на модела

15:17 | 27.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Германската компания Volkswagen ще разшири хибридната гама на най-популярния си модел Golf, като ще добави в нея две нови модификации - MHEV и MHEV Plus. Екип на британското издание Autocar тества прототипи, оборудвани с новите технологии и разкри впечатленията си от тях.

MHEV представлява абревиатура на mild hybrid electric vehicles. Това е по-достъпната версия, при която се използва стандартен двигател с вътрешно горене – в случая 1,5 TSI, допълнителен стартер-генератор с ремък и 48-волтова литиево-йонна батерия. Стартер-генераторът помага за ускорението и възстановява енергията от спиране, като я събира в акумулатора. Тази версия ще се появи на пазара през 2019 г. 

По-сложният вариант - Volkswagen Golf MHEV Plus, разчита на допълнителен електромотор с 35 к.с., който може да бъде поставен както на предната, така и на задна ос. Тази система осигурява по-голяма икономия на гориво, тъй като при нея рекуперацията на енергия работи дори при включен двигател. 

Като цяло и двете схеми за предназначени предимно за икономия на гориво и подобряване на управляемостта, а не за добавка на мощност. Вторият от двата прототипа е все още на ранен стадий на разработка, като се очаква той да бъде готов за следващото поколение на модела. 

В момента в гамата на най-успешния модел на Volkswagen се предлага хибридна версия със зареждане от мрежата – Golf GTE, както и изцяло електричцески вариант. Според експертите именно Golf MHEV може да стане по-достъпна като цена алтернатива и единствен начин за използване на двигатели с вътрешно горене при новите екологични изисквания.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:44 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още