fallback

Автомобилните продажби в Китай растат със 17,2% през ноември

Изключително силното търсене на автомобили с висока проходимост е допринесло за скока

15:21 | 12.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Изключително силното търсене на автомобили с висока проходимост е допринесло за скока на автомобилните продажби в Китай през ноември със 17,2% на годишна база, съобщи "Асошиейтед прес".

На най-големия автомобилен пазар в света са продадени 2,6 милиона коли, миниванове и автомобили с висока проходимост миналия месец, уточни Китайската асоциация на автомобилопроизводителите. Общите продажби на автомобили, включително камиони и автобуси, са се увеличили с 16,5% до 2,9 млн.

Правителство подпомогна автомобилните продажби, като намали данъка върху продажбите, но това облекчение ще приключи на 31 декември. Анализаторите на сектора очакват растежът на продажбите да се забави, освен ако данъчното облекчение не бъде удължено.

Продажбите на автомобили с висока проходимост са скочили с 41,5% през ноември на годишна база до малко над 1 млн. автомобила.

За първите 11 месеца на годината продажбите на леки автомобили са нараснали с 15,6% на годишна база до 21,7 млн.

Популярността на по-евтините модели - сегмент, в който доминират китайските марки - е помогнала на местните автомобилопроизводители да си върнат дял от техните по-големи световни конкуренти.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:48 | 31.08.22 г.
fallback
Още от Новини виж още