fallback

Avenir, луксозната марка на Buick, излиза на пазара

Първият модел ще бъде миниван

15:29 | 02.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Американската марка Buick последва примера на някои други производители, като пусна на пазара отделна марка за най-луксозните изпълнения на своите модели. Тя носи името Avenir, както се казваше концептуалният седан, представен от компанията през миналата година.  
Първият модел на новия бранд е луксозният миниван GL8 Avenir, който на външен вид се отличава по решетката на радиатора и 18-цоловите си джанти. В салона са поставени скъпа кожа в светъл цвят, както и специални декоративни дървени елементи на предния панел и на вратите. Предвидени са общо 18 различни възможности за осветяване на вътрешното пространство на автомобила. 
 
Продажбите на Buick GL8 Avenir стартират през уикенда в Китай едновременно със стандартното ново поколение на минивана. Цени и технически характеристики засега не се съобщават, но според информация на местните медии луксозната версия ще получи 2,0-литров турбо мотор с 260 к.с., който ще се съчетава с 6-степенна механична скоростна кутия. 
За намеренията си да пусне луксозен бранд марката Buick, която е част от концерна General Motors, обяви още в началото на октомври. Подобни ходове вече предприеха и други производители. Например, най-скъпите версии на моделите на Renault се продават под марката Initiale Paris, а Ford предлага цяла гама Vignale.
Още новини за пазара на автомобили четете в Automedia.bg. 
 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:03 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още