fallback

АвтоВАЗ представя спортни Vesta и XRay

Седанът и хечбекът ще получат по-силни двигатели

16:08 | 04.02.16 г.
Автор - снимка
Създател

Двата най-нови модела на АвтоВАЗ – седанът Vesta и хечбекът XRay, съвсем скоро ще получат спортни модификации. Това съобщиха от централата на най-големия руски автомобилен производител. Седанът Vesta вече бе преработен в състезателна машина, която ще вземе участие в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC). Сега предстои да излезе и версия с по-мощен мотор, по-твърдо окачване и по-агресивен дизайн. Настоящият най-мощен модел разчита на 1,8-литров мотор със 122 к.с., но при новата модификация се очаква мощността му да надмине 140 к.с.

При хечбека XRay нещата стоят малко по-различно, защото подобно на френския си роднина Renault Sandero Stepway (продаван на някои пазари и под марката Dacia) спортната модификация някак си не се връзва. В АвтоВАЗ обаче са готови да експериментират и да търсят ниша, в която да позиционират подобен автомобил. В момента най-спортният модел на руснаците е Kalina, който се предлага във версия Sport със 118 к.с. и версия NFR със 136 к.с. Все по-често се чуват слухове, че в компанията работят и върху модификация NFR Turbo със 180 к.с.

Представител на АвтоВАЗ потвърди намеренията на компанията, като уточни, че се предвижда общо производство на около 4 хил. бройки от двата модела.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:11 | 31.08.22 г.
fallback
Още от Новини виж още