fallback

Ford реже стотици работни места в Европа

Разходите трябва да бъдат намалени с 200 млн. долара на година

16:37 | 03.02.16 г. 1
Автор - снимка
Създател

Американският автомобилен производител Ford вече е на печалба от бизнеса си в Европа, но въпреки това автомобилостроителят започва нова програма за икономии. Разходите в областта на администрацията и маркетинга и дистрибуцията трябва да бъдат намалени с 200 милиона долара на година, поясни компанията, цитирана от Ройтерс. Това включва също така и намаляване на работни места. Въпреки това няма да има съкращения, а доброволна програма за преустановяване на служебните отношения. 

Директорът на Ford за Европа Джим Фарли заяви, че очаква „стотици" служители да приемат офертата. Той не назова конкретна цифра. „Ние създаваме много по-икономична и по-ефективна компания", заяви Фарли.

Икономиите ще бъдат съпътствани от истинска офанзива с модели, преди всичко при джиповете и т. нар. кросовъри, които комбинират различни варианти каросерии. Само в тази област през следващите години на пазара ще бъдат изкарани пет нови модела. Освен това премиум линията Vignale, с която Ford иска да конкурира BMW, Daimler и Audi, ще бъде разширена. До 2017 г. от този модел трябва да бъдат показани пет нови модела с висококачествено оборудване.  Още преди няколко години Ford затегна колана в Европа. Общо три завода на Стария континент бяха затворени, от тях два във Великобритания и един в Белгия.

През 2015 г. Ford успя да се върне към печалбата в Европа след три години на загуба. Печалбата преди данъци и такси възлезе на 259 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:39 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още