fallback

Audi получи зелена светлина от Fiat за имената Q2 и Q4

Наименованията ще бъдат използвани за нови кросовъри на германската марка

14:22 | 19.01.16 г.
Автор - снимка
Създател

Германската компания Audi се е договорила с алианса Fiat Chrysler Automobiles за придобиване на имената Q2 и Q4, които ще бъдат използвани за новите кросовъри на марката. Това обяви шефът на германския производител Руперт Щадлер, цитиран от Carscoops.

„Разбрахме се с ръководство на Fiat Chrysler да не разкриваме условията, при които ще използваме тези имена. Опитахме се да ги купим преди няколко години, но тогава получихме отказ, като дори ни бе казано, че никога няма да ни бъдат продадени. В бизнеса обаче никога не трябва да се казва никога. През тази година се обърнах към Fiat Chrysler с ново предложение, проведохме преговори и се разбрахме“, разкри Щадлер.

По-рано италиано-американският концерн използваше името Q2 за обозначаване на версиите със самоблокиращ се диференциал Torsen на Alfa Romeo 147 и 159, а Q4 - за моделите на Maserati и Alfa Romeo, оборудвани със система за задвижване на четирите колела.

Името Q2 ще получи новият компактен кросовър на Audi, който ще бъде изграден на модулната платформа MQB на концерна Volkswagen. От компанията-производител вече официално обявиха пускането на този модел, като той ще използва гамата мотори на хечбека A1. Дебютът на Q2 ще се състои на автосалона в Женева през март.

Що се отнася до Audi Q4 - той ще представлява купеобразна версия на следващото поколение на кросовъра Q3. Засега няма яснота кога този модел ще се появи на пазара, но е известно, че той ще заеме мястото му Q3 и Q5 в моделната гама на компанията от Инголщад.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:28 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още