fallback

S&P понижи кредитния рейтинг на Volkswagen

По-рано компанията обяви, че продажбите й в САЩ са се сринали с близо 25% през ноември

10:48 | 02.12.15 г.

Международната рейтингова агенция Standard and Poor's понижи кредитния рейтинг на Volkswagen от А- до BBB+, малко след като компанията обяви, че продажбите й в САЩ са се сринали с близо 25% през ноември, съобщи CNBC.

Скандалът с манипулираните данни на емисиите вредни газове се отразява за първи път на продажбите на германския автомобилен концерн. Също засегнатата от кризата дъщерна компания Audi успява да отчете само минимален ръст от 0,4 на сто. 

Volkswagen US обвини за срива в продажбите самоналожената заради аферата забрана за продажби на колите с 2- и 3-литрови дизелови двигатели. Пазарни наблюдатели съобщиха за сериозна пазарна офанзива с намаления на цените в САЩ, но и при бензиновите двигатели VW отчита спад на продажбите.

S&P посочва, че скандалът с вредните емисии е фактор в решението на агенцията да понижи кредитния рейтинг на компанията. S&P очаква кредитната оценка на Volkswagen да продължи да се влошава.

САЩ е сравнително малък пазар за Volkswegen. Автомобилният гигант e продал 490 хил. коли в света през октомври, което е с 5% по-малко в сравнение с една година по-рано, посочва CNBC.

Скандала с VW може да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:42 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още