fallback

Първият кросовър на Jaguar

F-PACE е практична спортна кола, твърдят производителите

21:14 | 15.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Първият кросовър в историята на Jaguar е вече факт. Моделът F-PACE бе разкрит в деня преди откриването на изложението във Франкфурт, на което ще се състои официалната му премиера.

"Практична спортна кола, това е новият Jaguar F-PACE", споделиха от британската марка пред Automedia.bg. И уточниха, че салонът на кросовъра предлага "абсолютен комфорт" за петима пасажери.

Проходимият Jaguar е изпълнен напълно в стила на концепцията C-X17, като е изграден на алуминиевата платформа на компанията, използвана и за моделите XE и XF. Общата дължина достига 4731 мм, а междуосието се простира на щедрите 2874 мм. Багажникът също впечатлява, предлагайки цели 650 лира обем.

Салонът е изработен луксозно, като е оборудван с 10,2-инчов дисплей на инфо-развлекателната система, което работи с 4-ядрен процесор. Уредите на арматурното табло също представляват дисплей - 12,3-инчов с 3D режим.

Новият Jaguar F-PACE предлага задвижване към задните или четирите колела, като базовата модификация тежи 1665 кг. Трансмисията е 8-степенна автоматична, доставена от ZF.

Най-икономичният мотор на модела е 2,0-литров дизел със 180 к.с., а при бензиновите това е 2,0-литров агрегат с мощност 240 к.с. По-големите агрегати - 3,0-литров дизел с 300 к.с. и 3,0-литров бензин с 340 или 380 к.с., се предлагат стандартно с AWD система. Най-мощната модификация развива 100 км/час за 5,1 сек. и развива 250 км/час.

Продажбите на модела трябва да стартират преди края на тази година. Към момента бе съобщено, че при пазарната премиера ще се предлагат следните версии - Pure, Prestige, Portfolio, R-Sport, S и First Edition.

Снимки вижте в галерията на Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:45 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още