fallback

Fiat Chrysler ще плати 105 млн. долара глоба за некачествени ремонти

Компанията не е уведомила голяма част от водачите на свои автомобили за дефекти в колите им

12:07 | 26.07.15 г. 1

Fiat Chrysler ще трябва да плати глоба в размер на 105 млн. долара, наложена ѝ от Управлението по безопасност на движението по пътищата на САЩ. Причината за това е недобросъвестно извършване на ремонт на изтеглени от пазара автомобили, както и липса на предупреждения до водачите за дефекти в колите им, пише Wall Street Journal, позовавайки се на източници, запознати с въпроса.

Санкциите са свързани с повече от 20 изтегляния на превозни средства от пазара, които засягат повече от 11 млн. автомобила Fiat Chrysler, включително по-стари джипове с бензинови резервоари, свързани с редица фатални пожари.

Глобата е наложена заради некачествени и забавени ремонти, липса на предупреждения до собствениците на автомобили за въпросните изтегляния на превозните средства.

Близо 1,56 млн. джипа бяха изтеглени от пазара заради опасност от смъртоносни пожари. От своя страна компанията обяви, че собствениците на превозните средства често не са склонни да оставят колите си на ремонт въпреки множеството призиви на фирмата производител.

Директорът на Fiat Chrysler, отговарящ за безопасността на превозните средства и спазването на нормативната уредба, обяви по-рано този месец мерките, които компанията е предприела, за да подобри начина, по който се справя с проблемите с безопасността. По думите му компанията трябва да започне да се справя по-добре с изтеглянето на опасни автомобили.

Освен че ще трябва да плати рекордна глоба, Fiat Chrysler ще понесе още последствия. Властите в САЩ планира да назначат независима комисия, която ще следи как компанията се справя с дефектите, открити в нейните автомобили. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:55 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още