fallback

Volkswagen стартира годината със стабилен ръст

Компанията се похвали с 10% ръст на приходите и 16,6% увеличение на оперативната печалба

12:36 | 29.04.15 г.
Автор - снимка
Създател

Volkswagen публикува отлични данни за стартовото си тримесечие. Компанията със своите дванадесет марки отчита приходи от почти 53 млрд. евро през първите три месеца - което представлява увеличение от 10% в сравнение с първото тримесечие на предходната година. 

Оперативната печалба се повишава в началото на годината с 16,6% до 3,3 милиарда евро, заяви производителят на автомобили в Европа в сряда. Анализаторите очакваха оперативна печалба от 3,1 милиарда евро. Чистата печалба на листнатия на DAX концерн възлиза на 2,9 млрд. евро, което е подобрение от 19%.

Резултатите бяха оповестени в сряда сутрин преди началото на борсовата сесия във Франкфурт. Главният изпълнителен директор Мартин Винтеркорн заяви, че „компанията остава на курса си въпреки насрещните ветрове“.

След като спечели битката за властта в концерна срещу „патриарха“ на концерна Фердинанд Пиех, сега Винтеркорн постепенно започва да бере плодовете от дългогодишните си усилия за стабилизирането на компанията. Мениджърът „назначи“ строга програма за икономии на основната марка VW преди девет месеца, чиято цел е повишаване на ефективността.

Оперативната печалба в поделението VW се покачва през първите три месеца с 16,6 на сто на годишна база до 514 млн. евро.

Освен това компанията потвърди по-рано заложената цел за увеличение на приходите, броя на продадените коли и оперативната печалба. В ранната търговия акциите поскъпнаха с 1,5%. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:33 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още