fallback

Great Wall и Volkswagen обединяват усилията си

Целта на сътрудничеството е създаването на бюджетен модел за развиващите се пазари

17:42 | 24.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Германският автомобилен Volkswagen проучва възможността за създаването на съвместен бюджетен модел с китайския производител Great Wall, съобщава изданието Manager Magazine. Подробности не се разкриват, но се твърди, че двете компании вече са провели първите преговори.

Според информацията на изданието предложението е дошло от страна на германския производител. Друга медия - Automotive News, цитира шефа на китайския офис на Volkswagen Юхем Хайцман, според когото концернът му проявява сериозен интерес към разработването на евтини кросовъри и миниванове за местния пазар.

През миналата година ръководството на Volkswagen утвърди план за създаването на отделна марка бюджетни модели. Основният пазар за тях ще бъде именно Китай, но ако подобни машини се наложат успешно, те ще бъдат предлагани още в Индия, Латинска Америка, Източна Европа и Прибалтика.

В основата на бъдещия модел ще бъде специална версия на платформата MQB, която ще бъде по-евтина от оригиналната. В момента това шаси е в процес на разработка, твърди Automotive News.

Още подобни новини четете в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:41 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още