fallback

Високото търсене на BMW i8 се превръща в проблем

Компанията увеличава производството, тъй като за модела се чака до 18 месеца

15:54 | 25.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

В BMW определено знаят как да направят успешен екологичен автомобил. Докато повечето производители се оплакват от слабото търсене на тези машини, германската компания едвам смогва с поръчките.

Флагманският ѝ модел от новата екологична марка е толкова популярен, че това се превръща в проблем. За BMW i8 на някои пазари се чака цели 18 месеца, съобщи пред Automotive News Europe Иън Робъртсън, член на борда на директорите, отговарящ за продажбите и маркетинга на BMW.

"Подобен срок е проблем. Клиентът не бива да чака за колата си повече от шест месеца", каза Робъртсън, като уточни, че дългите списъци с чакащи се дължат на факта, че търсенето на BMW i8 е далеч по-високо от първоначално планираното.

За да успят да отговорят на търсенето, в BMW ще увеличат производството на модела. Според информация на IHS Automotive германската компания ще произведе 3 238 екземпляра от модела тази година, като за следващата броят ще нарасне до 4 318. BMW i8 се произвежда в Лайпциг, Германия и има цена от 126 000 евро в Европа.

Другият автомобил от екологичната марка на германската компания – BMW i3, също се радва на силна популярност. За този модел се чака около 4-5 месеца, тъй като BMW взе мерки и сега доставя към клиенти по около 2 000 екземпляра на месеца. В края на миналата година британските клиенти на марката трябваше да качат около пет месеца за най-обикновен тестдрайв на BMW i3.

Пред Automotive News Europe Иън Робъртсън уточни също така, че в компанията все още нямат планове за нов модел на марката "i", опровергавайки спекулациите, че BMW подготвя машина с горивни клетки под името i5.

Междувременно обаче се появи още една неофициална информация. Тя е на изданието CAR и твърди, че през 2016 или 2017 г. ще бъде пусната по-мощна версия на BMW i8. Моделът ще носи името i8S и ще бъде пуснат в чест на 100-годишнината на BMW.

Още за BMW i8 вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:40 | 27.08.22 г.
fallback
Още от Новини виж още