fallback

BMW ще размине дизайна на моделите си

Целта е автомобилите от различните серии да се различават помежду си

14:00 | 30.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Бъдещите модели на BMW все по-малко ще приличат един на друг, като основният способ за това ще бъде оформлението на предните светлини. Това съобщи главният дизайнер на марката Карим Хабиб прeд Autocar.

„Искаме всеки наш модел да има свой собствен свят", обясни Хабиб. „На пазар, на който ние продаваме по 2 млн. автомобила годишно, това е особено важно. Трябва да съграним ексклузивността на BMW, като за това ще трябва да направим всеки модел различен от останалите“.

Направлението, в което ще се развива дизайнът на баварците, бе показан през есента на тази година с концептуалния Vision Future Luxury, който е предвестник на следващото поколение на 7-Series.  При него бе демонстрирана новата светодиодна технология, която ще използват в BMW. Тя се казва High Intensity LED и не само прави фаровете по-ефектни, но ще позволи и различни варианти на техния дизайн.

Благодарение на технологията при новата „седмица“ предните LED-светлини ще бъдат стеснени, като за сметка на това ще се увеличи решетката на радиатора. Подобен подход ще бъде използван и при останалите топ модели на марката, докато по-достъпните автомобили като BMW 3-Series ще запазят традиционните си фарове, което автоматично означава друго оформяне на предницата.

Канадецът от ливански произход Карим Хабиб стана главен дизайнер на BMW през 2012 г., когато замени холандеца Адриан ван Хойдонк. Последният от своя страна зае поста през 2009 г. на мястото на Крис Бенгъл. Именно Бенгъл е в основата на настоящата стилистика на автомобилите с марка BMW.

Още новини от сектора на автомобилите четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:32 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още