fallback

Hyundai ще прави хибриден хечбек

Хибридният хечбек на корейците ще се появи до 2016 г.

15:55 | 21.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Тестови прототип на хечбек на Hyundai с хибридно задвижване бе заснет по време на изпитания в САЩ, съобщава Autoguide. Моделът на корейския производител, който ще си съперничи с Toyota Prius, трябва да се появи на пазара най-късно до 2016 г.

Сравненията с Prius са неизбежни, защото по време на изпитанията хечбекът на корейците, в чиято основа е Elantra GT (познат в Европа като i30), плътно е следвал именно новото поколение на японския хибрид.

Очакванията са Hyundai да предложи няколко различни варианти на модела. Агрегатът ще бъде взаимстван от седана Sonata Hybrid, чийто дебют предстои тази есен. В него влизат атмосферен 2.4-литров бензинов двигател Theta II, развиващ 209 к.с. Той работи в комбинация с електромотор, предлагащ 35 кВт и комплект литиево-полимерни батерии, производство на компанията LG.

Специално за хечбека батериите ще бъдат доработени. Те ще бъдат с 2 кг по-леки и 13 кВт по-производителни от тези на Sonata Hybrid. Освен това ще станат по-компактни, което ще позволи обемът на багажника на хибридния хечбек да нарасне от 303 л на 343 л.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:17 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още