fallback

BMW с 11% ръст на тримесечната печалба

Марката е продала с 9% повече превозни средства, като приходите от продажби са се увеличили с 4%

21:58 | 06.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Нетната печалба на BMW през първото тримесечие се е увеличила с 11% на годишна база до 1,46 млрд. евро след 3,9% ръст на продажбите до 18,2 млрд. евро, съобщава Wall Street Journal.

Печалбата преди данъци се е повишила с 8,1% до 2,17 млрд. евро. Компанията очаква печалбата преди данъци през тази година да нарасне значително, а продажбите да достигнат 2 млн. броя, подкрепени от пускането на нови модели.

Пре март от BMW заявиха, че печалбата преди данъци през 2014 г. може да се увеличи с 10%, подпомогната от ръста в Китай и възстановяването в Европа. 

Ръстът на печалбата през първото тримесечие идва на фона на увеличение от 8,7% в продажбите на превозни средства (3,6% в Европа), което е по-малко от това при Mercedes-Benz (+14%) и Audi (+12%).

Производителите на автомобили в Европа бяха подрепени от търсенето в Китай и умереното възстановяване на Стария континент, но остават предпазливи за годината заради слабостта на основни развиващи се пазари като Русия, Турция и Бразилия, както и заради валутните колебания.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:07 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още