fallback

Марк Фийлдс поема кормилото на Ford

Досегашният главен оперативен директор на компанията ще започне да изпълнява новите си задължения от 1 юли

22:26 | 01.05.14 г.

Новият изпълнителен директор на Ford Марк Фийлдс. Снимка: Ройтерс

Марк Фийлдс – е новият изпълнителен директор на Ford, съобщава FT. Фийлдс, който досега беше главен оперативен директор на компанията, ще смени досегашния ръководител на американския автомобилен производител Алан Мълали, който се пенсионира.

Мълали успя да спаси автомобилния гигант от фалит и да избегне спасителен план от държавата в разгара на кризата, посочва изданието.

Фийлдс ще започне да изпълнява новите си задължения от 1 юли. Той обеща да продължи политиките и принципите на управление на Мълали, който успешно преведе компанията през кризата.

“Ние ще останем фокусирани върху прилагането на плана “One Ford”, коментира Марк Фийлдс, позовавайки се на стратегията на Алан Мълали за единно продуктово портфолио.

Изпълнителният председател на Ford – Бил Форд, поясни, че бордът е търсил нов директор и вътре, и извън компанията.

Преходът в ръководството идва в интересна за автомобилния гигант година. Предстои пускането на 23 нови модела на световните пазари, включително и на новия камион F-150 – един от най-печелившите продукти на концерна.

Марк Фийлдс работи за Ford от 1989 г. Той е бил в глобалните операции на автопроизводителя и е познат като маркетингов експерт.

Алан Мълали дойде във Ford през 2006 г. и завари компанията на прага на колапса. Той реши да продаде луксозните марки като Jaguar и Aston Martin и ипотекира редица фабрики, имоти, патенти и дори емблематичното лого на компанията, за да набере средства.

В периода 2006-2008 г. Ford изгуби 30 млрд. долара, но през следващите пет години спечели 42 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:38 | 06.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още