fallback

Hennessey първи разви 200 мили в час с Corvette C7

След доработката на двигателя той разполага със 703 к.с.

15:48 | 27.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Chevrolet Corvette Stingray C7 успя да развие скорост от 200 мили/час, след като върху модела поработиха специалистите от тининг-ателието Hennessey. Това стана на участък от магистрала в САЩ, съобщиха от компанията, като уточниха, че местната полиция също е участвала в организацията и провеждането на опита.

В стандартната си версия моделът разчита на V8 мотор с мощност 466 к.с., който може да достави скорост от 181.1 мили/час (290 км/ч). В Chvroelet все още работят върху версия Z06, която ще разчита на 600 к.с. Затова пък инженерите от Hennessey подготвиха цял пакет доработки, които използваха за поставяне на постижението. Те използваха версията HPE600 - вариант с атмосферен мотор с различен блок, с нови изпускателна и всмукателна системи, както и с преработена програма за управление на мотора.

Всичко това успява да доведе мощността на двигателя до 603 к.с. След добавянето на опционална система за впръскване на азот Nitrous Express kit, конете стават общо 703. В крайна сметка преработеното C7 успя да достигне 200 мили/час (322.8 км/ч), като зад волана на автомобила е бил основателят на компанията за тунинг Джон Хенеси.

Постижението е фиксирано на участък от магистрала в покрайнините на Хюстън, като освен скорост автомобилът е трябвало да изпробва и новата система за безконтактно плащане на таксите EZ tag. То предстои да бъде въведено на аутобани в САЩ. Комплексът се е справил със задачата, като е отчел преминаването на машината, въпреки високата скорост.

В същия ден компанията Hennessey е тествала и доработения от нея седан Chevrolet SS отново с пакет HPE600. При него мощността е увеличена от 415 на 600 к.с. Този автомобил е развил 164.2 мили/час (264.3 км/ч).

Според хората от ателието машината е можела да вдигне и повече, ако не е била със стандартна скоростна кутия, чиито предавателни числа са ограничили оборотите и по този начин не са позволили по-висока скорост.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:50 | 31.08.22 г.
fallback
Още от Новини виж още