fallback

Lexus няма да прави модел за под 30 000 долара

Японците засега остават без отговор на Mercedes-Benz CLA

13:00 | 09.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

През последните няколко месеца Mercedes-Benz сериозно укрепи позициите си на световните пазари благодарение на новото си купе с 4 врати CLA, като е напът да натрупа преднина пред конкурентите в този сегмент. Основните причини са правилната емблема, смелият дизайн и най вече цената на модела – 29 900 щатски долара.

Какво обаче правят конкурентите? BMW все още не готов с отговор на предизвикателството, докато Audi пусна своя седан А3, който е с подобна архитектура и на горе-долу същата цена. Очакваше се и Lexus да стори нещо подобно, но според вицепрезидента и главен мениджър на на компанията Джеф Бракен японският производител няма да направи такава крачка.

"Изключено е да видите модел на Lexus на цена под 30 000 долара", категоричен бе Бракен пред агенция Bloomberg. "Това може да не се хареса на мнозина, но ние нямаме намерение да вървим в тази посока. Смятаме, че евтиният разкош е само мит".

Всъщност дори снабдените с възможно най-малки екстри модели на Lexus – IS , ES и CT, струват около 30-35 000 долара в САЩ, като явно това е възможно най-ниската цена, която японският производител може за предложи за свой нов автомобил.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:15 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още