fallback

Opel модернизира завода си в Кайзерслаутерн

Във фабриката за компоненти ще бъдат вложени над 130 млн. евро

21:48 | 25.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Германският автомобилен производител Opel ще модернизира своя завод за компоненти и двигатели в Кайзерслаутерн. Изпълнителният директор на Opel Карл-Томас Нойман обяви в сряда по време на посещението си в подразделението, че концернът ше инвестира 130 милиона евро. Заводът играе важна роля за изпълнението на обявената продуктова офанзива, според която през идните години ще бъдат представени 23 нови модели и 13 нови двигатели, и с които Adam Opel AG се надява след 2016 г. отново да бъде на печалба, предава Ройтерс. 

Посланието на Нойман за около 2200 служители на един от най-големите работодатели в региона: „Вашите работни места ще бъдат сигурни до второ нареждане“. Такова е и виждането на регионалния министър-председател Малу Драйер (SPD): „Тази инвестиция е ясен ангажимент за Кайзерслаутерн и осигурява работни места в региона в дългосрочен план".

Инвестициите ще са в изграждането на компоненти за каросериите и структури за предните седалки за следващото поколение на Astra, както и за осите и окачването на следващото поколение на Insignia. Също така ще бъде подсилено и производство на двигатели.

Докато заводът в Бохум е изправен пред закриването си, Нойман вижда добри перспективи за фабриката в Кайзерслаутерн. Заводите за превозни средства в провинцията са "високотехнологични продукти с отлично качество," каза той. В момента подразделението произвежда компоненти и двигатели за моделите Astra, Corsa, Meriva, Astra и Insignia. Повече от 9 млн. двигатели са били произведени досега на поточните линии там. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:47 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още