fallback

Ford спира за две седмици производството в Румъния през октомври

Компанията предприема мярката заради отслабеното търсене на автомобили в Европа

14:59 | 20.09.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Заради слабото търсене румънското звено на американския производител на автомобили Ford Motor Co ще спре работа за 13 дни през октомври, след като през този месец прекрати производството за седмица, предаде Ройтерс.

Ford, който придоби Automobile Craiova през 2008 г., започна да прави B-Max в завода през миналата година. В момента компанията произвежда около 370 автомобила и 1 000 двигателя дневно. 

Основните експортни пазари на компанията са Великобритания, която е най-големият клиент, Германия, Италия, Испания и Франция.

Уверени сме, че това са временни мерки, че ситуацията ще се подобри и продажбите на автомобили в Европа бавно ще започнат да се възстановяват“, коментира говорителят на Ford Romania Ана Мария Тимиш.

„В зависимост от ситуацията на пазара, ще коригираме обема на производството през ноември и декември“, допълва тя.

Повече от половината от персонала във Ford Romania, или около 2 500 души, ще бъдат засегнати от мярката. Те ще получат 80% от заплатите си за периода на спиране на производството.

Ford наскоро затвори два спомагаталени завода във Великобритания и планира да закрие поточната си линия в Генк, Белгия, през следващата година.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:11 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още