fallback

BMW показа втори концепт на M4

Серийният модел излиза през септември във Франкфурт

12:45 | 16.08.13 г.

BMW публикува първите официални снимки на концепцията M4 Coupe. Въпреки че още не е потвърдено официално, очаква се наследникът на M3 да разполага с 3,0-литров шестцилиндров редови двигател, генериращ мощност от 450 к.с.  От официалните снимки се забелязва новия оптичен пакет, с който е оборудвана колата. Огромните отвори в предната броня са комбинирани с карбонов лип спойлер, предните калници са вентилирани, а отзад са вградени задължителните от E46 M3 насам четири изпускателни тръби. Моделът от снимките разкрива още няколко подробности около колата. Тя ще има издут преден капак и ще се предлага с характерния златист цвят, който набра голяма популярност при модификацията Е46.

Интересното е, че седанът, който запазва името M3, няма да се задвижва от същия двигател. Очаква се той да продължи да използва V8, като мощността му ще бъде сходна с тази на Coupe-то. 

Спекулира се още, че версията с четири врати ще се предлага и с xDrive система за двойно предаване, докато двувратото M4 ще е ексклузивно със задно. Двигателите ще бъдат комбинирани с 6-степенна механична трансмисия и 7-степенен автоматик, като и двете ще са съобразени със спортните амбиции на колата. BMW ще покаже колата още този уикенд на изложението за екзотични автомобили в Пебъл Бийч, Калифорния, но официалната й премиера ще се състои в средата на следващия месец, когато отваря врати изложението във Франкфурт. Всички снимки разгледайте в публикацията на Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:51 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още