fallback

Hyundai запазва рекордната печалба от преди година

Продажбите в Китай са скочили с 36% през първото полугодие

13:32 | 25.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Нетната печалба на Hyundai Motor Co за второто тримесечие е останала близо до рекордно високото равнище, отчетено година по-рано, като е по-висока от очакваното, предаде Ройтерс.

Компанията отчете 2,52 трлн. вона (2,26 млрд. долара) чиста печалба за периода от април до край на юни. Консенсусната прогноза на анкетирани от информационната агенция експерти беше за 2,39 трлн. вона.

Година по-рано автомобилният производител отчете печалба в размер на 2,55 трлн. вона. През първото тримесечие печалбата възлезе на 2,09 трлн. вона, припомня агенцията.

Продажбите на Hyundai за второто тримесечие възлизат на 23,18 трлн. вона. Продажбите в Китай са скочили с 36% през първото полугодие спрямо същия период на миналата година, въпреки забавянето на втората най-голама икономика в света.

През миналата година Hyundai започна да произвежда и в третия си завод. Автомобилната компания пусна китайската версия на Elantra в момент, в който продажбите на японските й конкуренти записаха спад заради териториалните спорове с Пекин.

Продажбите на Hyundai в Южна Корея за полугодието са се свили с 0,7 на сто на годишна база, докато тези в САЩ са нараснали с 1,2 на сто.

Синдикатът на Hyundai Motor в Южна Корея отказа да работи през почивните дни от 9 март до 1 юни, което наруши вътрешните доставки и износа за САЩ и други пазари. В момента инвеститорите изчакват, за да видят дали синдикатите няма да обявят стачка на фона на редовните годишни преговори за заплащането.

На някои ключови пазари Hyundai не успя да защити пазарния си дял заради засилващата се конкуренция, както и остаряването на моделите на компанията. За да спечели повече клиенти, производителят на автомобили намалява цените или дава повече отстъпки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:18 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още