fallback

Председателят на ДКЕВР и един от заместниците му подават оставки

Еленко Божков все още не е решил дали ще направи същото

16:52 | 28.08.14 г. 3

Председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Боян Боев и неговият заместник Лиляна Младенова подават оставки, съобщиха от Министерството на икономиката и енергетиката.

Това е станало днес след разговор с министъра на икономиката и енергетиката Васил Щонов.

Другият зам.-председател на комисията, който също бе поканен от служебния кабинет да се оттегли от ръководството на регулатора, все още не е оповестил своето решение. Правителството настоява Еленко Божков да бъде отстранен като член на ДКЕВР поради съмнения за конфликт на интереси.

Оставките на трима членове на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране, включително на председателя Боян Боев, бяха поискани вчера от енергийния министър с аргумента, че това ръководство на Комисията е направило твърде много грешки през последните 1-2 години.

По-рано днес ръководството на ДКЕВР отказа да подаде оставка с мотив, че не са налице обстоятелства, които да налагат каквато и да е промяна в състава на ДКЕВР, преди да бъде оценен реалният положителен ефект от предприетите действия от Комисията в сегашния й състав.

Премиерът Георги Близнашки пък коментира, че този състав на ДКЕВР носи огромна вина за тежкото положение в енергетиката и обществото отдавна е снело своето доверие от него.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:23 | 12.09.22 г.
fallback