IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Икономическото министерство готви нови мерки за понижаване цената на тока

Енергийният регулатор ще има последната дума, надеждата на ресорния министър е цените да паднат с още 5% след Нова година

20:25 | 12.09.13 г. 16
Икономическото министерство готви нови мерки за понижаване цената на тока

Предстои ново понижение на цената на тока и това ще стане само до няколко месеца. Това обяви за bTV министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

По думите му крайното решение ще бъде взето от енергийния регулатор, а в момента  министерството подготвя промени, които да дадат възможност за поредното намаляване на цените.

„Ако предложенията, които подготвяме, бъдат приети, има вероятност да намалим цената на тока с още 5%”, заяви Стойнев.

Той не уточни от кога ще влезе в сила новото ценообразуване, но коментира, че желанието му е това да стане след Нова година.

Част от промените ще минат през дискусии с производителите на “зелена” енергия, разкри министърът, без да коментира дали ще се променят начина и цените, по които се изкупува тяхното производство.

Темата за цената на електроенергията се върна отново на дневен ред след влизането в сила на новото ценообразуване от 1 август и сигналите от потребители, че сметките не са намалели, а са се увеличили.

Преди ден от ЕРП-тата заявиха, че сметките за ток за бита през август не само не са увеличени, но са се понижили средно с 12 процента в сравнение с август миналата година.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

16
rate up comment 18 rate down comment 0
Pyramid
преди 10 години
Не са виновни PV-тата. В България толкова отдавна е преминат критичната маса на нелогичното, че очаквам нови и нови Глупости ^N, където N=>~
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 17 rate down comment 1
stoiloff
преди 10 години
Шоково поскъпване е нелогично, при цени в които има 300% резерв от завишени капиталови неправомерни разходи! Така че по-правилно е да се изгонят от страната всички дупетати с фотиволтаици и всички ерп-та!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 16 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
Много ми харесват и 2-та ти поста.Аз съм с впечатлението, че който и да бъде качен да ни управлява (от режисьорите на постановката) цялото правителство е заложник на такива силни икономически интереси че не може да направи каквото и да било. И започват едни локуми, едни безсмислени приказки, с които да се покрие НЕправенето на нищо, защо така или иначе заплатката си върви, работата е държавна, т.е. сигурна и все народа го д.ха.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 31 rate down comment 3
Pyramid
преди 10 години
На море има такъв обичай, чувал съм, когато стане извънредно напечено и изходът не е нито ясен, нито лесен, когато и командата на капитана не гарантира спасение, нито решаване на поставените задачи, ранговете "падат" и събират мнения отвсякъде, правят мозъчен щурм. Боя се, /не само/ енергетиката ни е дошла до този момент, в който, трябва всички *** да млъкнат и да се изслуша възможно най-пълен набор от варианти.Иначе - гибел.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 27 rate down comment 2
Pyramid
преди 10 години
Със сигурност ще стане това, ако не се промени нещо още и в мисленето. Ето, Jay Gould от година вече е разкрил, че разполага с нещо като ... модел, ако правилно съм разбрал, съгласно който, може да си оправят икономическото състояние и печалбите дори и при по-лоши от сегашните условия и...нищо.Ами да си извадят главите от задниците и да започнат наистина РЕШЕНИЯ да търсят, НЕЗАВИСИМО, ОТКЪДЕ ИДВАТ ИДЕИТЕ, вместо само да мрънкат. Алчността и глупостта заслепяват и са погубили не едно и две добри неща, българската енергетика е сред следващите, ако така я карат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 32 rate down comment 1
bgMan
преди 10 години
Със сигурност тези намаления ще избият в шоково поскъпване и със сигурност тогава това правителство няма да е на власт, а вината ще бъде прехвърлена на друго управление и върху други хора, нищо че след време пак ще се окаже, че и те са поредния политически проект на мафията на БСП и ДПС.Много *** и *** има все още в България щом мафиоти и социалистически престъпници продължават да влизат в българския парламент.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 20 rate down comment 4
Pyramid
преди 10 години
До колегата, който е сложил палец надолу:Не знам, "лоялност" към самопрецакалите се ли изразяваш, или и теб те огорчават посочените от мен факти. Защото, наистина, са неприятни и няма нищо за харесване в тях.Та, би ли уточнил?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 19 rate down comment 6
Pyramid
преди 10 години
Тези с ВЕИ, милите, когато им подаваш ръка и можеш, наистина, да ги измъкнеш от блатото, толкова са се вторачили в своите панели /и как иначе, луди пари са дали за тях! / че, от слънцето, сигурно, не виждат проститея факти:1.Намират се в зависимост от Държавата Абсурдистан, с ВСИЧКИ "Екстри" от това. 2.Инвестиция във ВЕИ НЕ ОЗНАЧАВА, непременно, да вадиш пачка от енергията / малко ги шамаросваха правителства разни, сигурно трябват още шамари/, а, в нещо "просто и гъвкаво като лиана", с което не се борят за нащия нещастен местен пазар /в т.ч., ако щат, да изнасят и за Турция и Гърция / а, директно, излизаш на ЕС-ниво. От такива "умни" люде, с тесен мироглед и твърди модели /въпреки, че отдавна са в нови, по-коварни пазарни условия/ страда т мнозина /техните пачки - най-много/ ала дали ще им дойде акъл в главата, дълбоко се съмнявам. Затворили са очи, насочили са колото към стената и натискат ли, натискат ***...Или се връткат с ***, не знам. Ама им харесва, пусто. Егати.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 18 rate down comment 9
Pyramid
преди 10 години
Jay, кажи им го на ***. Щото ти, наистина, си авторитет. Аз вярвам в теб, поне. Виж, обаче, да не те разочаровам, тези тъпигьози, към които е насочен твоят пост /следя, обикновено, какво пишеш и съм наясно за кой момент иде реч, както, и че сигурно, има доста интелект зад просто решение/ та, тези тъпигьози ще са като мобилаторите, които си позволиха да изгубят милиарди вече /като пропуснати ползи/ но, така и не се допитаха какво, аджеба, имаме в тяхна /И В НАША, НА КЛИЕНТИТЕ! ! !/ взаимна полза. Накратко, ДГД всички тикви, а на теб паци ти стискам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 21 rate down comment 2
jayowon
преди 10 години
Всъщност съм се заблудил от новата фактура. Там наистина има промяна на Цената на снабдяване с ел.енергия за дневна тарифа без ДДС от 0.08471 на 0.09872 лева, но компонента за цена за разпределение е по-малък. Общо промяната е намаление с малко над 4%,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още