IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Планът Орешарски залага рестарт на проекта "Белене"*

Премиерът представи програмата си пред БСП

16:53 | 26.07.13 г. 70
Планът Орешарски залага рестарт на проекта "Белене"*

"През последната седмица видяхме много активни граждански протести. Тези протести са многолики. Има много сериозен спонтанен граждански елемент, наред с това има много сериозен политически елемент", заяви Станишев.
По негови думи се забелязват и все повече провокатори, а зад недоволството прозират различни интереси.

"Политическите процеси са загубили морал и прозрачност. Това е един от фундаменталните проблеми на българския преход", каза лидерът на левицата. По негови думи, за да се върне трайното доверие, трябва да има промяна в тази ситуация, в която БСП да участва. Той определи като "стъписващи" събитията от вторник вечерта.

Лидерът на левицата отново повтори позицията си, че трябва да се води активен диалог с "многоликото гражданско общество" и отново отхвърли идеята за незабавни избори.

"Гледаме проучванията, които показват, че някаква радикална промяна при избори сега няма да има", обясни Станишев и попита какво ще стане със следващото правителство, ако отново излязат няколко хиляди души на протест.  "Пак ли ще влезем в процедура "месия?", попита той.

По думите на Станишев сегашната ситуация не е аналогична с 1997 година. Лидерът на левицата отново индиректно нападна президента Росен Плевнелиев, защото при евентуални предсрочни избори ще се върви към един вид президентска република с помощта на служебно правителство.

Сергей Станишев директно отхвърли и идеята за избори през май догодина. Според него това ще направи кабинета  служебен, администрацията няма да работи достатъчно добре и няма да бъдат изпълнени всички намерения.
"Всяко правителство, във всеки момент може да си отиде, но би било погрешно ние да поставяме такива срокове", отсече Станишев.

Според него "евроизборите догодина ще са ясен критерий за нагласите на хората", а левицата ще се съобрази с тях. Според Станишев диалог с ГЕРБ трябва да има, но управление – не. "Това по същество означава ние да бъдем унищожени в нашата същност", категоричен бе лидерът на левицата.

*Актуализирано с позицията на министър Драгомир Стойнев към 17.10 часа

Още за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 37 rate down comment 5
iivanoff
преди 10 години
Сорка че ви влизам в интелигейшън приказката... Ама той точно това е цирка - хем да ни съдят и вземат НЕК-а... хем пак АЕЦ-а... - щото никой никога за нищо не е спират съдействащо да разписва... в името на общонародния "просперитет"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 46 rate down comment 6
bgMan
преди 10 години
Мръсни, долни национални предатели.Тези трябва да ги запишем в историята редом до такива предатели като Димитър Общи и поп Кръстю.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 42 rate down comment 5
bgMan
преди 10 години
То урана ще го ядат българите.Депутатите от БСП няма да си изкарат старините в България а са се наредили един до друг собственици на имоти в един скъп френски курорт. Какво ще им пука за България?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 38 rate down comment 10
STRAHO
преди 10 години
Ха ха ха ами нали не им били "вкусни" магистралите на Бойко! Не се били ядели! Оооохо хо хо хо ! Сега *** ще ги нахранят с УРАН ! Да им е вкусно следващите 100 години! Дано не им омръзне вкуса му! ха ха ха Ще падна от смях! Ха сега да се разхождат близките 100 години и да проявяват творческо мислене рисувайки по асфалта боци и голи , да се морят след работа носейки плакати! Ама само без инциденти! Разрешен е само цирка за повишаване на настроението на управляващата каста! А са си "превишили" " правата" а е заиграла сопата на дресьорите! ха ха ха става весело!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 39 rate down comment 4
iivanoff
преди 10 години
Брей, минусите заваляват преди постването на коментара -> явно има много надървени... - да подсетя за Бургас-Александропулис -> СЛЕД Официалното излизане, таман е СЕГА пак за влизане - ако трябва още една неустойка да платим .. а? :)))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 49 rate down comment 8
Miglena Ivanova
преди 10 години
Ако това е "спасяване на енергетиката" ... ... ... Голямо "спасяване" ще падне, няма що.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 51 rate down comment 11
bgMan
преди 10 години
Тези окончателно са полудели.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 48 rate down comment 7
iivanoff
преди 10 години
"тука има - тука нема" - и накрая всички обути с едни заемчета... уж в името на руската печалба, а тя заминавала преди това дирекшън за едни иностранни банки...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още