IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Планът Орешарски залага рестарт на проекта "Белене"*

Премиерът представи програмата си пред БСП

16:53 | 26.07.13 г. 70
Планът Орешарски залага рестарт на проекта "Белене"*

"През последната седмица видяхме много активни граждански протести. Тези протести са многолики. Има много сериозен спонтанен граждански елемент, наред с това има много сериозен политически елемент", заяви Станишев.
По негови думи се забелязват и все повече провокатори, а зад недоволството прозират различни интереси.

"Политическите процеси са загубили морал и прозрачност. Това е един от фундаменталните проблеми на българския преход", каза лидерът на левицата. По негови думи, за да се върне трайното доверие, трябва да има промяна в тази ситуация, в която БСП да участва. Той определи като "стъписващи" събитията от вторник вечерта.

Лидерът на левицата отново повтори позицията си, че трябва да се води активен диалог с "многоликото гражданско общество" и отново отхвърли идеята за незабавни избори.

"Гледаме проучванията, които показват, че някаква радикална промяна при избори сега няма да има", обясни Станишев и попита какво ще стане със следващото правителство, ако отново излязат няколко хиляди души на протест.  "Пак ли ще влезем в процедура "месия?", попита той.

По думите на Станишев сегашната ситуация не е аналогична с 1997 година. Лидерът на левицата отново индиректно нападна президента Росен Плевнелиев, защото при евентуални предсрочни избори ще се върви към един вид президентска република с помощта на служебно правителство.

Сергей Станишев директно отхвърли и идеята за избори през май догодина. Според него това ще направи кабинета  служебен, администрацията няма да работи достатъчно добре и няма да бъдат изпълнени всички намерения.
"Всяко правителство, във всеки момент може да си отиде, но би било погрешно ние да поставяме такива срокове", отсече Станишев.

Според него "евроизборите догодина ще са ясен критерий за нагласите на хората", а левицата ще се съобрази с тях. Според Станишев диалог с ГЕРБ трябва да има, но управление – не. "Това по същество означава ние да бъдем унищожени в нашата същност", категоричен бе лидерът на левицата.

*Актуализирано с позицията на министър Драгомир Стойнев към 17.10 часа

Още за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

28
rate up comment 20 rate down comment 8
STRAHO
преди 10 години
Има си начини Календаре! В БГ няма читав "бизинесмен" повярвай ми! Всичките имат прегрешения. Достатъчно е да попадне в полезрението на властта! Нали в това се изразяваше "тормоза" им от Бойко! Осветляваше ги с фенерчето и който попаднеше в кръгчето светлина пропищяваше, че е депресиран/репресиран/ ха ха ха! . Твоите приятелчета предизборно обещаха да "ИЗГАСЯТ лошото фенерче" и "бизинесмените" да могат необезпокоявани да поощипват от общата баница! И са на път да го изпълнят с последните смени във администрацията! Та,..... веднъж осветлени / защото всичките крадат/,..... вече има основание за разследване и по тази линия може да се иска помощ от партньорски служби по целия сват! Остави малките нотариусчета на мира. Те са господа "никой " в случая!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 4 rate down comment 15
kalendar
преди 10 години
и ми е по интересно-и да се купуваше на името на физическо лице как точно да се издири тая информация??? Смяташ, че има официална информация ли? Ти, ако си купувал НИ, смяташ ли, че нотариуса някъде вписва-да, един гражданин на...германия(примерно) купи днес двустаен(примерно).Бегемана както винаги дрънка глупости, а ти му пригласяш(както винаги).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 6 rate down comment 24
kalendar
преди 10 години
не мога да разбера кво си чешете езика-имаше референдум, да сте гласували. Ако не сте-ваш си е проблема. А ако сте и не е станало на вашата-пак си е ваш проблема, щото в това е същността на демокрацията. Сега и да се цупите и да не се-резултатът от референдума постави нещата в такава ситуация, че НС има право да избира. Между другото-ако Боко беше последователен през тия години в мнението си за Белене, съм сигурен, че хората щяха да гласуват против. Ама явно му се искаше и на него почерпка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 14 rate down comment 2
STRAHO
преди 10 години
"Аз се надявам някое авторитетно издание да вземе да направи проучване и да напише материал за това в коя страна от ЕС има най-много българи инвеститори в недвижимо имущество. Ще настане голям всенароден смут и объркване."Мислиш ли, че досега някой не би се сетил да го направи, ако беше възможно? Те не купуват на име на физическо лице. И да има такива случаи те не са за фрапиращи суми. :) Има хиляда други начини да си купиш "анонимно" имот. Има си и консултанти /факири в областта си/ които вършат тези услуги за да живеят! ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 10 rate down comment 4
iivanoff
преди 10 години
Ако има някакво значение - регистрацията на банките е малко по-наизток... ама аз ти препоръчах да си намериш инфо - ако имаш затруднения - кажи!А, за лихвите - не, аз за цялата им печалба говоря - направо собственността е на банките... като те чета, мисля, че ще бъдеш безкрайно изненадан как е ... in the reality!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 15 rate down comment 7
bgMan
преди 10 години
Вицове много АМА аз ве още предпочитам да изплащам лихви към немска банка отколкото към руска. Разликата е над 100%. Да не съм мазохист към себе си или ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 14 rate down comment 3
iivanoff
преди 10 години
не е голяма част... над 90%! - тези вицове за Русия минават за пред хората... иначе за пътя на парите вица е друг!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 9 rate down comment 4
bgMan
преди 10 години
голямата част от тях май отиват по изплащане на лихви към кредити отпуснати от немски банки
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 15 rate down comment 4
iivanoff
преди 10 години
Нуждата е нещо толкова относително, че се самоотрича като цели в различните посоки! - зависи от който поръчва музиката! А той управлява "доста" централни банки... а чувам че скоро, (малко след обединяване на правилата) ще обединят и тях!... и гойски мантри като "Нужда, пречистване, пълна лустрация, рестарт" зависи от него!а относно мнението/отношението ти към Русия /не му обръщам внимание, но вече за 3-ти път го прескачам/ - потърси да видиш какъв суверенитет има и какво зависи от нея - респективно къде отиват кинтите получени от осъществяването на Руски проекти зад граница...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 36 rate down comment 4
bgMan
преди 10 години
Ние нямаме абсолютно никаква нужда от нови 2 000 Мвтч., Русия отчаяно се нуждае от все повече роби и повече колонии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още