IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

42-ят #ДАНСwithme - мирен и без насилие

Във вторник управляващите допуснаха втората голяма грешка след назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, според политолог

22:05 | 25.07.13 г. 35
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

За 42-ри път хиляди хора се събраха на антиправителствен протест в София, както и в още няколко града в страната.

Още около 17.00 часа протестиращи блокираха булевард "Дондуков". Недоволните граждани се събраха първо пред сградата на Народното събрание на площад "Независимост", където заседаваха парламентарните комисии, включително и временната комисия, която работи по промените в изборния кодекс.

Част от протестиращите се опитаха да попречат на зам.-председателя на парламента Мая Манолова да си тръгне.

Манолова направи опит да разговаря с хората, но той се оказа неуспешен.

По-късно протестиращите се насочиха към сградата на парламента. Там се планира да бъдат направени две "окупационни обиколки".

Междувременно социологът Андрей Бунджулов от Института за изследвания „Иван Хаджийски”, цитиран от Dnes.bg, предупреди, че провеждането на избори две в едно през следващата година “може да се окаже политически мираж”.

Политологът Първан Симеонов допълни, че “след серията протести вече има общо износване на цялата политическа прослойка”. “След кървавите сблъсъци във вторник вечерта пред парламента вече има нова фаза на протеста, защото той получи нова енергия”, коментира Симеонов.

Той смята, че във вторник управляващите допуснаха втората голяма грешка след назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. “Стана второ действие от типа „слон в стъкларски магазин” или „пускане на танк върху крехък лед”, сравни той. Според него тази толкова голяма грешка дори поражда съмнения дали не е било направено нарочно.

Според Кънчо Стойчев “грешката на управляващите сега е, че имат тотална неспособност да използват думи и заради това не ги чуват”.

Стойчев призова да се даде време на правителството и евентуално следващата година да има нови избори.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

15
rate up comment 8 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 10 години
Червените нито са социалисти, нито са леви, нито са цвете, но са много по-умни от всички, които се изредиха през властта. Те са византийска школа и знаят, че ако дърпаш кокала само към себе си, както направи Боце, печелиш само себе си и много врагове! Това направи Костов, това направи царя - един път - кой е^ал, а^ал! После кака се ожени и повече в - другия живот. Едно е да стрижеш народеца, друго е да го дереш и после да чакаш пак да те избират! Червените никога не дерат, те винаги пускат трохи между пръстите си и за врабчетата и затова никога не остават без електорат, както Костов, Сакса и вероятно Боце. Некакви десни еднодневки постоянно ще прелитат през небосклона, но ако не се появи наистина умен и харизматичен, пожертвувателен и прагматичен десен лидер, а не като Боце с пури за по $200 и страст към скъпите коли за сметка на държавата, дори *** като Станишев ще е по-траен в Българската политика!Ама на вас, десните, това не трябва да ви пречи да си издрайфате жлъчката тук! хехе
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 7 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 10 години
Защо обаче бройката на протестиращите не расте? Защо провинцията мълчи мрачно?Защото хората разпознаха седесарските похвати, лозунги и технологии, а не са много тези, които са се облажили от тях.СДС се оказа сдухана идея, защото позволи, нещо повече - организира забогатяването на собствения си актив + шепа разбойници пред очите на целия народ, крадейки повече и от червените. Даже се сдраха помежду си като *** за ***. Затова народът ги зачеркна. Затова и протестиращите са предимно от средите на софийските реститути и от примъкнали се в София активисти и персонал на т.н. десни партии, управлявали през годините на прехода. Те обаче могат да напълнят един площад, но не и урните с достатъчно хартия... хехеАз затова казвам: ако БСП иска да се бетонира за следващите 4 години избори ВЕДНАГА, както искат кресльовците! Пък ще броим пилците (бюлетините) наесен... хехе
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 6 rate down comment 7
Mavi Goz
преди 10 години
Хехе... От тук нататък протестите ще стават все по-мирни, ама след дъжд - качулка! ГЕРБ усетиха дебелия, щото от изцепките на тъпашката седесарска агитка, която си показа рогата пред парламента, не чак толкоз тъпите мозъци зад ГЕРБ веднага отчетоха рухване на рейтинга. Полицията вика 2500 са, от *** (Хубави, Умни и Интелигентни) викат - 10000 сме! Ние приемаме нещо по средата 5000. Те всеки ден искат да се зачеркнат резултатите от наблюдавани и признати от куп европейски органи избори, защото не харесват комунистите по дифолт...?!!! Обаче никъде из България никой, ако не броим по 20-30 льохмани, никой не протестира Защо? Хората гледат сеир, мерят акъла на протестиращите и кроят капа на кого? Аз мисля, че на ГЕРБ!Тук проблемът е, че протестиращите не са привърженици на ГЕРБ, а на СДС. Те изпълняват план за влизане в следващия парламент на гърба на ГЕРБ под формата на дясна коалиция и сега си заработват място под слънцето, а Боце гледа и само побутва главните под казана.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 6 rate down comment 1
deant
преди 10 години
Ти защитаваш ли някои от тях или не ги харесваш всичките? Или харесваш само тези от позитано? Щото аз искам всички да се махат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 4 rate down comment 3
rumen221
преди 10 години
Приятелю,- Нима мислиш, че между Партията на партийните секретари (БСП) и партията на милиционерите (ГЕРБ) и закрилящите ги милиардери (генералите от ДС) има разлика...- И едните и другите са се клели..., първите да обясняват, вторите да пазят КОМУНИЗЪМА..., под мъдрия поглед на ДС...!!!.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 9 rate down comment 1
IQ96
преди 10 години
Ясно Румен, че е умен и платен добре, щото Инвестор не всеки чете. По-добре обаче да се насочи към други сайтове. Що се касае до пост 9: След като толкова много са комунистите в ГЕРБ, що БСП не си ги припознае и прибере?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 4 rate down comment 12
rumen221
преди 10 години
Тези КОМУНИСТИ ли имаш в предвид1. Бойко Борисов комунист, майор от УБО, и син на полковник от МВР.2. Цветан Цветанов СТАРШИНА от ДС ! Син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС и масов убиец Григор Шопов.3. Цецка Цачева партийна секретарка на Окръжния народен съвет в Плевен.4. Николай Младенов комсомолски секретар, племенник на Пешо Танкиста и син на служител на ДС от високо засекретено ниво.5. Росен Плевнелиев - първи секретар на общински комитет на ДКМС.6. Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.7. Симеон Дянков комунистическо синче стипендиант на фондация Людмила Живкова.8. Нона Караджова - дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП.9. Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП ! Дядо и е бил рамо до рамо с Бай Тошо в Партизанският отряд Чавдар !10. Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ.11. Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп. Масон.12. Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерала от ДС Николай Барбалов.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 1 rate down comment 13
rumen221
преди 10 години
ДВУЛИКИЯТ ЯНУСКоя е умната глава, която измисли това извеждане, тази провокация към протестиращите(да МВР или НСО-тона Плевнелиев?)Тези, които стояха пред автобуса и които сядаха и лягаха по земята, бяха всъщност истинското лице на протеста. Тези, които хвърляха камъни, според мен са друга категория (хаеде бе и как ги различаваш)Когато автобусът се върна обратно започнаха да прииждат все повече хора и то хора от онези с хубавите физиономии (ха така, нали онези дето се хвърлят пред автобуса били истинската лице)Видях младежи, които си трупаха камъни на купчинки (и откъде в центъра на София купчини от камъни. Отнякъде някой донесе боклукчииски торби, в които се събираха и разчистваха бутилки (стъклени) и други тежки предмети Аз и жена ми също, заедно с десетки други участници, изнасяхме надалеч камъни и павета... (десетки изнасят камъни, че колко са били предварително подготвените камъни).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 13 rate down comment 2
johnnyBravo
преди 10 години
Как защо? Защото са комунисти... ДПС си е комунистическа партия също, мани какво говорят. А както добре знаем комунисти без кръв власт не дават :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 12 rate down comment 0
0pk
преди 10 години
Като за последно а? :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още